Kocaeli’de 8 ilçede koronavirüs yoğunluğu

8 İLÇE
Sağlık Bakanlığı tarafından hayata geçirilen Hayat Eve Sığar uygulamasında Kocaeli’nin yoğunluk haritası güncellendi. Kentimizde Korona virüs yoğunluğunda azalma gözlense de 8 ilçedeki yoğunluk hala dikkat çeker cinsten.

DİLİSKELESİ
Dilovası da riskli ilçelerden biri. Ancak Dilovası merkez değil. Dilovası’nın Diliskelesi mahallesindeki Korona virüs yoğunluğu sıkıntılı bir durumda. Uygulamada da bu mahalle kırmızı renkle gösteriliyor.

İZMİT VE DERİNCE
İnsan hareketliliğin en yoğun olduğu ilçelerin başında gelen İzmit ve Derince’de Korona virüs yoğunluğu hala sürüyor. Ancak bir önceki haritaya göre kuşkusuz kırmızı yani riskli renkle artık bu iki ilçemiz gösterilmiyor. Fakat yoğunluk haritası yine de son derece geniş. Bu sebeple tedbiri elden bırakmamak lazım.
KARTEPE VE BAŞİSKELE
Kartepe ve Başiskele artık risksiz diyebileceğimiz iki ilçe. Korona virüs yoğunluğu bu iki ilçede son derece düşük seyrediyor. Yine de bu tedbiri bırakacağız manası kesinlikle taşımıyor.
GÖLCÜK
Gölcük’ün durumu hala sıkıntılı. Özellikle çarşısı son derece kalabalık olan Gölcük ilçesinde vatandaşların dikkatli davranması gerek. Olası vaka artışlarının önüne geçmek için tedbirlere kulak vermek gerekiyor.
KARAMÜRSEL
Karamürsel en düşük Korona virüs yoğunluğunun olduğu ilçelerden biriydi. Ancak bir aylık süre zarfında Karamürsel ne yazık ki riskli diyebileceğimiz sınıfa yükseldi. Öyle ki uygulamada da Karamürsel kırmızı yani riskli renkle gösteriliyor.
KÖRFEZ VE KANDIRA
Kandıra yine Kocaeli’nin en düşük Korona virüs yoğunluğuna sahip ilçesi. Körfez’de de durum iyiye gidiyor. Yine de tedbir tedbir tedbir…

ÜÇ İLÇE
İstanbul’a en yakın üç ilçemiz olan Gebze, Çayırova ve Darıca’da durum hala sıkıntılı. Kocaeli’nin Korona virüs en yoğun ilçesi bu üç ilçe. Özellik Batı yakasındaki üç ilçede vatandaşların tedbiri daha da arttırması ve temastan kaçınması gerekiyor.

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

82 + = 87