8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ KUTLANDI

8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Gölcük Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından Anıt park’ta çelenk koyarak kutladılar.

Gölcük Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Nurten Turnalı ve yönetimi ile birlikte Anıt park’ta buluşurken 8 Mart Dünya Kadınlar Günü törenine Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Kent Konseyi Başkanı Metin Şentürk, Belediye Başkan Adayları Ali Yıldırım Sezer, İsmet İşeri, Nihat Yıldız ve Belediye Meclis Üyesi adaylarıyla birlikte katıldılar.

Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından düzenlenen 8 Mart Dünya Kadınlar Günü töreninde saygı duruşu istiklal marşının ardından Kent Konseyi Kadın Meclis Başkanı Nurten Turnalı ve yönetimi tarafından Anıta çelenk sunuldu daha sonra günün anısına konuşma yapan Başkan Turnalı şunları dile getirdi: “Şüphesiz ki dünyanın var oluşundan bu yana kadınların her gelişmede önemli bir katkısı vardır. Atatürk kadınlar için şu cümleyi söylemiştir: “Şuna inanmak lazımdır ki, dünya üzerinde gördüğümüz her şey kadının eseridir.” Sözü kadının önemini en iyi şekilde anlatmaktadır.

Kadın, yaşayan bir toplumun, bir milletin en temel ögelerindendir. Şüphesiz ki kadınsız bir siyaset, kadınsız bir demokrasi, kadınsız bir yönetim sadece kadınlar değil bütün toplum için bir eksiklik olacaktır. Biliyoruz ki, kadın toplumun en etkili, yönlendirici, birleştirici ve koruyucu unsurudur.

Günümüzde kadınlarımızın güçlendirilip, etkinlik alanlarının genişletilmesiyle birlikte, eğitim, istihdam, sağlık, siyaset, hukuk ve benzeri alanlarda eşit fırsat ve olanaklardan faydalanabilmektedir. Bu gurur tablosu, kadınlarımızın zorluklarla başa çıkabilme gücünün ve fırsat verildiğinde yapabileceklerinin en güzel örneğidir. Kadın toplumu oluşturan en önemli halkadır. Hayata geçirilen projelerle, geleceğin kadınları, anneleri olan kız çocuklarımızın da eğitimine önem verilmekte; kadın hakları, aile ve çocuk eğitimi gibi pek çok konuda, gerek devletimiz gerek sivil toplum kuruluşlarımız tarafından eğitim çalışmaları yapılmaktadır.

Kadın elinin değdiği her yerde bir güzellik, göz nurunun düştüğü ve emeğinin geçtiği her noktada bir derinlik bulunmaktadır. Bizlerde Gölcük Kent Konseyi Kadın Meclisi olarak, yapmış olduğumuz tüm çalışmalarımızda kadınlarımızın dünyasına ışık tutup onlara her alanda destek olma gayretindeyiz. Yaşamın her alanında emek harcayan, eğiten, yetiştiren, yüreklerinde ki sevgi ve şefkati karşılıksız veren, şefkatin, zarafetin, nezaketin sembolü kadınlarımızın, fedakârlığın sembolü şehit annelerimiz, şehit eşlerimizin bu kapsam da 8 Mart Dünya Kadınlar gününü Gölcük Kent Konseyi Kadın Meclisi olarak en içten dileklerimizle kutluyor, hepinizi saygıyla selamlıyorum” dedi.

ELLİBEŞ HELALLİK İSTEDİ

Daha sonra Kent Konseyi Başkanı Metin Şentürk konuşma yaparak 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutladı, daha sonra Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş söz alırken Başkan Ellibeş konuşmasında şunları dile getirdi “Öncelikle 8 Mart Dünya Kadınlar Gününüzü kutluyorum, bu güzel bir havada burdada buluştuk, evet siyaset güzel bir şekilde ilerliyor, bugünde bakıyorum tüm Belediye Başkan adaylarımız katıldılar kendilerine katılımlarından dolayı teşekkür ediyorum, bu bir yarıştır bu yarışta şimdi centilmen bir şekilde gitiyor bu güzel birliktelikte de görüldüğü gibi tüm adaylarımız ile birlikteyiz, kadınlarımız bizlerin baş tacımızdır, tüm halkımızın 8 Mart Kadınlar Günlerini bir kez daha kutluyorum ve herkesden hakkınızı helal etmenizi diliyorum” dedi.

ÇİÇEK HEDİYE ETTİ

Programda konuşmaların ardından Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Meclis Başkanı Nurten Turnalı  ve diğer Başkan adaylarıyla birlikte 8 mart dünya Kadınlar günü nedeniyle törene katılan tüm kadınlara çiçek hediye ederek günlerini kutladılar. HABER: Soner GÜLEZER

????????????
????????????

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

86 + = 93