7’den 70’e Pandemide geri dönüşüm fikirleri yarışmasının ödül töreni yapıldı

Gölcük Belediyesi tarafından düzenlenen, 7’den 70’e Pandemide  Geri Dönüşüm Fikirleri Yarışması’nın ödül töreni düzenlendi.

Yarışma; 200 eserin katılımıyla büyük bir ilgiyle yapılırken, jürinin değerlendirmesi sonrasında dereceye giren eserler daha önce belirlenmişti. Gölcük Belediyesi Sanat Galerisi’nde yapılan ödül törenine; Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer ve dereceye giren eser sahipleri katıldılar.

YARIŞMANIN HEDEFİNİ ANLATTI

Yarışmanın büyük ilgi ve birbirinden değerli eserlerin katılımıyla yapıldığını ifade eden Başkan Sezer yaptığı konuşmada: “Koranavirüs salgını döneminden geçtiğimiz zor bir süreci yaşıyoruz. Pandemi süreci, normal alışkanlıklarımızın dışında evlerimizde, her zamankinden çok daha fazla vakit geçirmek zorunda olduğumuz bir dönem oldu. Bir yandan da pandemide aslında gündelik hayatta yapmış olduğumuz, bize son derece olağan gelen bazı aktivitelerin, ne kadar önemli olduğunun da farkına varmış olduk. Yarışmada, bir yanda salgın sürecinin önemini vurgulamanın yanında, geri dönüştürülebilir eşyaların ve malzemelerin bir sanat eseri haline gelmesi ya da gündelik kullanımda fayda sağlayabilecek eşyalar haline dönüştürülebilmesi ve özellikle ekonomik anlamda değer ifade edebilmelerinin sağlanabileceğini düşündük” dedi.

GÖLCÜK’TEN HERKESE GÖSTERMİŞ OLDUK

Başkan Sezer konuşmasının devamında: “Bizler; düzenlediğimiz bu yarışma ile, Gölcük ilçesinden her çeşit kullanılmayan malzemenin aslında tekrar kullanılabileceğini, faydalı bir eşya haline dönüştürülebileceğini, en önemlisi de ekonomiye katkı sağlayabileceğini göstermiş olduk. Büyük teveccüh gösterilen yarışmamızda; dereceye giren eser sahiplerini, yoğun bir katılım gösteren İhsaniye Anadolu Lisesi öğrencilerini ve tüm katılımcıları can-ı gönülden tebrik ediyor, emeği geçen herkese de teşekkür ediyorum” diyerek sözlerini noktaladı.

BAŞKAN SEZER ÖDÜLLERİ TAKDİM ETTİ

Başkan Sezer yarışmada 1.olan Rahime Özcan, 2.olan Ecrin Nur Aşkın ve 3.olan Müyesser Kuran ve mansiyon kazanan 15 katılımcıya ödüllerini taktim etti. Ayrıca; yarışmaya büyük ilgi gösteren İhsaniye Anadolu Lisesi öğrencilerine de teşekkür belgesi verildi. Katılımcılar; Gölcük Belediyesi’nin, Korana Virüs salgını döneminde, böyle anlamlı bir yarışmayı düzenlediği için Başkan Sezer’e teşekkürlerini ilettiler. Sergi alanının gezilmesiyle ödül töreni son buldu.

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

40 + = 49