6 yılda 129 kat arttı

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, 2011’de aşı reddi nedeniyle aşı olamayan çocuk sayısının 183 iken, 2017’de bu rakamın 23 bine ulaştığını söyledi. “Aşı reddi, 6 yılda 129 kat arttı” diyen Bulut, halk sağlığını tehdit eden aşı reddinin televizyon ekranlarında reytinglere malzeme yapıldığını belirtti

CHP’li Bulut yaptığı yazılı açıklamada; son günlerde halk sağlığını tehdit edecek şekilde TV ekranlarında aşının konunun uzmanı olmayan kişiler tarafından tartışıldığını belirtti. Uzmanlığı olmayan bu alanda ehil olmayan kişilerin tartışma programlarına çıkarıldığı ve aşı reddine yönelik propaganda yaptırıldığına dikkat çeken Bulut, “Halk sağlığı reytinglere malzeme edilmektedir” dedi. Sağlık Bakanlığı’nı göreve çağıran Bulut, şunları söyledi: “Aşı reddi, sadece aşı yaptırmayanları değil, bütün toplumu yakından ilgilendirmektedir.

Aşılanmamış her bebek, topluma salgın hastalıkları yayma riski taşımaktadır. Türk Tabipleri Birliği, Türk Eczacıları Birliği ve Eczacı Odaları temsilcileri yerine her konuda fikir beyan eden popülist isimlerin her akşam ekranlara çıkarılması ve yalan yanlış bilgilerin kamuoyuna empoze edilmesi halk sağlığı açısından tehlikelidir.

Medyayı bir an önce sorumlu yayıncılık ilkelerine uymaya davet ediyoruz. Bu konuda asıl görev Sağlık Bakanlığı’na düşmektedir. Bilimsel verilere dayanmayan, gerçeği yansıtmayan bilgilerin yaygınlaşması önlemelidir.” Bulut, ölümcül olabilen kızamık vakasının Türkiye’de 2016 yılında 9 vakayla sınırlı kalırken, 2018 yılında 662’ye 2019’un ilk 8 ayında ise 2 bin 391’e çıktığını belirtti.

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

7 + 1 =