6 aylık belediye mi bize belediyeciliği öğretecek!

CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay’ın, “sosyal demokrat belediyeciliğimiz AKP belediyelerine belediyeciliği öğretti” açıklamasın cevap veren AK Parti İl Başkanı Mehmet Ellibeş, “6 aylık belediye bize belediyeciliğimi öğretti?” diye konuştu.

AK Parti İl Başkanı Mehmet Ellibeş, görev süresi içindeki çalışmalar hakkında açıklama yaptı. Basın toplantısında Barış Pınarı harekatı ile ilgili konuşan Ellibeş “Harekatının amacı sınır güvenliğimizi sağlamaktır. Sivil insanlara karşı teröristler tarafından atılan bombalar var. Bölgedeki tüm teröristleri etkisiz hale getirmek tek amacımızdır. Türk Silahlı Kuvvetlerine bu operasyonunda başarılar diliyorum.  Harekatın bir diğer amacı da Suriye Devletinin toprak bütünlüğünü sağlamaktır. 3.6 milyon Suriyeli misari ülkemizde ağırlıyoruz. Bu insanlar güvenli bölgeye yerleştirilecek. Neresinden bakarsak bakalım insanı bir harekat olduğunu görüyoruz. Çok kısa sürede iyi neticeler alınmaya başlandı. Maalesef tüm dünyanın önemli bir kısmı bu operasyona karşı çıkıyor ancak biz kararlı bir şekilde yolumuza devam edeceğiz” dedi.

“TEŞKİLATIMIZI YOĞUN BİR GÜNDEM BEKLİYOR”  Yaptıkları çalışmalar hakkında da bilgi veren Ellibeş “Göreve geldiğimiz günden bu yana aksatmadan ilçe gezileri, esnaf ve sivil toplum kuruluşu ziyaretlerimizi her hafa aksatmadan yapıyoruz. Bununla birlikte 41 günde genişletilmiş ilçe danışma meclislerimizi, 11 günde 472 mahalle başkanımızla ilçe ilçe toplantılarla bir araya geldik. Her ay milletvekilleri, belediye başkanları ve ilçe başkanlarımızla koordinasyon ve istişare toplantılarımızı yaptık. Özetle geride bıraktığımız 5 ayı, tatil yapmadan, dinlenmeden, polemiklerle değil icraatlarımızla gecesiyle, gündüzüyle dolu dolu geçirdik. Amacımız ve hedemiz bundan sonra da aynı şekilde yolumuza devam etmektir. Bildiğiniz gibi, geçen hafta 7.Büyük Kongremizle ilgili takvimi resmen başlattık. 12 Ekim’de delege seçmen listelerimizin ilanıyla başlayan süreç, Kasım ayında delege seçimleri ve Ocak ayından itibaren ilçe kongreleriyle devam edecek. Ardından il kongremiz ve Büyük Kongremizi yapacağız. Kongre takvimi işlerken ve bu süreci en sağlıklı şekilde yürütürken, diğer taraftan teşkilat çalışmalarımıza da devam edeceğiz. Bu yılsonuna kadar yine il başkanlığı öncülüğünde teşkilatımızı yoğun bir gündem bekliyor” dedi.

YENİ TOPLANTILARI BAŞLIYOR Ellibeş sözlerinin devamında “İlk olarak 19 Ekim Cumartesi günü İl İstişare Kurulu Üyelerimizi bir araya getireceğiz. KOTO Sosyal Tesislerinde saat 10.00’da başlayacak toplantıda değerli istişare kurulu üyelerimizden önerilerini alıp, genel değerlendirme yapacağız. AK Parti Kocaeli İl Yönetim Kurulu olarak, yarından başlayarak her hafta perşembe günü mahalle toplantılarımıza katılma kararı aldık. İl yönetimi olarak, pazartesi günü haftalık olağan toplantımızı gerçekleştirecek, salı günü ilçe toplantılarımıza katılacak, çarşamba günü kadın ve gençlik kolları toplantılarımızı tamamladıktan sonra perşembe günleri de mahalle yönetimleri toplantısında partimizin en uç beylerinin yanında olduğumuzu göstermiş olacağız. Bu toplantılara 50 kişilik yönetim kurulu üyelerimizim hepsi ve ilçelerin bütün mahallelerinde bizi temsilen yer alacak. Ayrıca kadın, gençlik, ilçe başkanlığı ve meclis üyelerimizi temsilen toplam 7 yönetici ile bu toplantılarda olacağız. Bununla birlikte genişletilmiş ilçe danışma meclislerimizde 2.turu da Aralık ayı itibariyle başlatıyoruz. 3 Aralık’ta Kartepe ile başlayacağımız 2.tur danışma meclislerimiz 27 Aralık’ta Çayırova ile sona erecek” şeklinde konuştu. “6 AYLIK BELEDİYE Mİ BİZE BELEDİYECİLİĞİ ÖĞRETECEK” CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay’ın “Sosyal demokratlar belediyeciliği AK Parti’ye öğretiyoruz” sözlerine de cevap veren Ellibeş “6 aylık İzmit Belediyesi, köklü Büyükşehir Belediyesine belediyeciliği mi öğretti? Bu kadar abes bir şey olamaz. Önce bir çevreyi temiz tutsunlar, çöpleri toplasınlar. Canlı yayın yapmayınca yolsuzluk mu yapılmış olacak. 2007 yılında kısa bir sürede olsa canlı yayın yapılmıştı.  Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, diğer tüm şirketlerde de canlı yayın yapma kararı aldı. Önce bir çevreyi temiz tutsunlar, çöpleri toplasınlar. Belediyecilik ihalelerin canlı yayın yapılarak bitecek bir iş değil. Tartışmaları bırakıp, hizmet edelim” dedi.  İzmit Belediyesinde işten çıkarılan işçilerle alakalı da konuşan Ellibeş “CHP kimsenin ekmeği ile oynamayacağız demiştir. Siz insanların siyasi görüşleri ile uğraşırsanız bunun sonu iyi olmaz. Bende belediye başkanlığı yaptım. Benim belediyemde çalışan herkes AK Partili miydi? Emekliliğine 70 gün kala bir bayan işten çıkarılması hiç hoş değil” dedi.

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

− 1 = 2