5.kişisel sergisini Gölcük sokaklarında açtı

5.kişisel sergisini Gölcük sokaklarında açtı

Önemli sanat insanı, Ressam Süleyman Azıtepe 5. Kişisel Yağlı Boya Sergisi’ni Gölcük sokaklarında açarak resim sanatıyla halkı buluşturdu. Sergiye ilgi büyük olurken, 70 yaşındaki Ressam Azıtepe bu imkanı kendisine veren Başkan Ali Yıldırım Sezer’e teşekkürlerini iletti.

Gölcük’ün yetiştirdiği 70 yaşındaki önemli sanat insanı, Ressam Süleyman Azıtepe 5. Kişisel Yağlı Boya Sergisi’ni sokakta açarak, resim sanatıyla halkı bütünleştirdi ve bir ilke de imza attı. Adnan Menderes İş Merkezi önünde bulunan alanda açtığı sergi vatandaşlar tarafından büyük ilgi gördü. Açılış törenine Gölcük Belediye Başkan Yardımcısı Şevket Kaba, Muhtarlar Derneği Gölcük Şubesi Başkanı Bilge Saral, Gaziler Derneği Gölcük Şubesi Başkanı Mehmet Arslan, TEMAD Gölcük Şubesi Başkanı Bekir Tülü, GÖLASTER Derneği Başkanı Naim Gürel başta olmak üzere birçok isim katıldı. Başkan Yardımcısı Kaba ve davetliler sergi alanını gezerken, yapılan yağlı boya resimleri çok beğendiler ve başarılarının devamını dilediler.

AZITEPE TAM BİR SANAT İNSANI

  1. kişisel sergisi açmanın mutluluğunu yaşayan Ressam Süleyman Azıtepe yaptığı açıklamada, “1990-95 yıllarında Gölcük’ün ilk sanat merkezi olan Karınca Sanat Merkezi’ni kurdum. Burada sanat üzerine resim, saz, gitar ve tiyatro ağırlıklı çalışmalar yaptım. Gölcük Belediyesi işbirliğiyle 2 sene tiyatro, resim, saz ve gitar kursları verdik. Tiyatroda daha çok çocuk ve sosyal konuları işledik. Bunun yanında çeşitli resim sergileri açtık. Saz ve gitar öğrencilerimizle o günkü şartlarda konserler verdik. Emekli olduktan sonra ara ara devam ettiğim resim yapmaya daha çok ağırlık verdim” dedi.

BAŞKAN SEZER’E TEŞEKKÜR ETTİ

Açıklamasına devam eden Azıtepe, “Resimlerimde daha çok portre, manzara, sosyal konular ve Değirmendere ile Gölcük’ün eski hallerinin yağlı boya çalışmalarını yaptım.  Ayrıca deprem zamanı depremle ilgili birçok resim yaptığım için o zamanlar adım deprem ressamı olarak çıkmıştı. Şimdi bu zamana kadar yaptığım eserlerden oluşan 5.kişisel sergimi burada açma imkanı buldum.  Daha çok sosyal konular, manzara, portre, il ve ilçelerin eski görünümlerini çalıştığım eserler yer aldı. Şu anda baktığım zaman oldukça fazla esere sahibim ama sergimde 35-40 adet eserimi sergiliyorum. Birde sergimin herkese hitap etmesi için kapalı bir mekanda değil de sokakta açtık. Bana bu imkanı verdiği için de Belediye Başkanımız Ali Yıldırım Sezer teşekkürlerimi iletiyorum. Sergime katılan herkese de şükranlarımı sunuyorum” şeklinde konuştu.

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

9 + 1 =