5 KİŞİ TUTUKLANDI

Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün TSK ve TÜBİTAK yapılanmasına yönelik olarak gerçekleştirilen operasyonlarda gözaltına alınan 25 şüpheliden 5’i tutuklandı

FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün TSK ve  TÜBİTAK  yapılanmasına yönelik olarak devam eden soruşturmalar kapsamında,  geçtiğimiz  Salı günü   Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü  Kaçakçılık ve Organize  Suçlarla Mücadele  Şubesi  ve Terörle Mücadele Şubesi tarafından gerçekleştirilen operasyonlarda  25  gözaltına alındı.

 

TSK YAPAILANMASINDA 2 KİŞİ TUTUKLANDI

TSK yapılanmasına yönelik olarak geçekleştirilen operasyonda  gözaltına alınan  11 şüpheliden1 muvazzaf teğmen ve 1 eski askeri okul öğrencisi  tutuklanırken, 1 muvazzaf binbaşı, 1 muvazzaf üsteğmen, 1 muvazzaf teğmen, 3’ü muvazzaf 4 astsubay, 1 emekli uzman çavuş ve 1 eski askeri okul öğrencisi toplam 9 kişi adli kontrol tedbiri  uygulanarak serbest kaldı. Adli kontrol alan 9 kişiden 1 muvazzaf astsubay ile 1 emekli uzman çavuş dışındaki 7 kişi etkin pişmanlık hükümlerinden faydalandığı öğrenildi.  Öte yandan Firari olan  1 kişinin  ise yakalanması için çalışmaları devam ettiği öğrenildi.

 

TÜBİTAK YAPILANMASINDA 3 KİŞİ TUTUKLANDI

TÜBİTAK  yapılanmasına  yönelik olarak gerçekleştirilen   operasyonda ise gözaltına alınan  14 şüpheliden C.S., H.S., R.Y. isimli 3 kişi tutuklanırkeni 6’sının etkin pişmanlıktan faydalandığı 9 kişi adli kontrol  kararıyla serbest kaldı.  2 şüpheli için  ise ek gözaltı süresi  alındı. Şahısların biten işlemleri sonrası adliyeye sevk edilmesi bekleniyor.

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

89 − = 86