48 SAAT SULARIMIZ KESİLECEK

İSU Genel Müdürlüğü Kocaeli’de 48 saat sürecek kesintisiyle ilgili bugün çok önemli bir basın toplantısı düzenledi

Nuh Çimento ve Diler Limanı bölgelerinde, iki ayrı yerde yaklaşık 1,5 km uzunluğundaki boru hattında güzergah değişikliği yapılacak. Çalışmaların sağlıklı ve kısa sürede tamamlanabilmesi için Yuvacık’ta bulunan içme suyu arıtma tesisi çıkışından su temini, deplase süresi boyunca durdurulacak.

2 GÜN OLARAK ÖNGÖRÜLÜYOR

28 Aralık Pazartesi akşamı saat 23.00 itibariyle başlanması planlanan çalışmanın 30 Aralık Çarşamba günü saat 23.00’de tamamlanması öngörülmekte.

YEREL KAYNAKLARDAN BESLENEN BÖLGELERDE SU KESİNTİSİ OLMAYACAK

TCDD yetkilileri tarafından verilen bilgilere göre, söz konusu bölgede yürütülen çalışmalar neticesinde  Gebze-Köseköy Demiryolu 3. ve 4. Hat Peron İnşaatı Projesi kapsamında yapılacak demiryolu hatları devreye alınacak. Devam eden yüksek hızlı tren seferlerinin daha verimli ve emniyetli yapılmasının yanı sıra devreye alınacak 3. hat sayesinde Adapazarı Ekspresi’nde de sefer sayılarında artış hedefleniyor. Öte yandan hali hazırda yerel kaynaklardan beslenen bölgelerde herhangi bir su kesintisi yapılmayacak.

KESİNTİ KARARI ALMAK MECBURİYETİNDE KALDIK

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden İSU Genel Müdürlüğünde TCDD hat çalışmaları kapsamında yapılacak içme suyu ana isale hattı güzergah değişikliği ile alakalı bilgileri aktaran İSU Genel Müdürü Ali Sağlık, “Gebze Köseköy arası demir yolu hat ihtiyacı doğdu. Bu ihtiyaç mevcut durumdan iki hat ile hızlı tren ekspres trenler iki peronla hizmet vermekte. Ancak büyük bir potansiyeli bulunan hatta 2 peron yetmemesi 3. Ve 4. Perona ihtiyacı doğurdu. 3.ve 4. peron Yuvacık’tan gelen ana isale hattı üzerinden geçmesi sebebiyle ulaştırma bakanlığı tren hattı altındaki su hattının taşınması istendi. Biz de bir kesinti kararı almak mecburiyetinde kaldık.

TÜM İLÇELERİ ETKİLEYECEK

Su kesintisi 28 Aralık saat 23:00 itibariyle su kesintisi başlayacak ve bu kesinti 48 saat sürecek. Bu kesintinin 22 saati su hattının doldurulup boşaltılması 26 saati bağlantı çalışmalarına ayrılacak. Yuvacık barajından su alan tüm ilçeleri etkileyecek. Yani kandıra hariç tüm ilçeleri etkileyen bir kesintiye sebep olacak. Kocaeli’nin yüzde 80’ni etkilenecek bu kesintiden.

TÜM KOCAELİ’DEN ÖZÜR DİLERİM

Tüm Kocaelililerden böyle can sıkıcı bir konuyla karşı karşıya bırakmak zorunda kaldığımız için özür dilerim ancak peronların yapılıp bitirilmesi gerekiyor.” ifadelerine yer verdi.

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

3 + 1 =