31 yıldır Oruç tutuyor

Gölcük’de esnaf olan ve 31 yıldır aralıksız olarak oruç tutan Osman Ay, Ramazan Ayı başlangıcı öncesinde oruç tutacaklara bazı önerilerde bulundu.

Gölcük’de yaşayan ve 31 yıldır aralıksız olarak oruç tuttuğu için herkesin ‘Oruç Adam’  ismini verdiği 52 yaşındaki Osman Ay, Pazartesi günü başlayacak olan Ramazan ayı için, oruç tutacaklara  bazı tavsiyelerde bulundu.

3 ayları tutarak başladığı  orucu hem  manevi yönden  huzurlu hissettiği hem de  sağlık bulduğu için aralıksız  bugüne kadar sürdüren  Ay 3 aylardan sonra devamlı tutmak istedim. Bazen zorlandığım zamanlar oldu. Ancak hiçbir sağlık sorunu yaşamadım” dedi.

ÇOK HUZURLUYUM SAĞLIKLIYIM

Ömrünün yarısından fazlasını oruç uttarak  geçiren Ay, “Bugüne kadar nasıl geçti seneler anlamadım. Şu anda 31 yıldır oruç tutuyorum. Rabbime şükürler olsun bana böyle bir güzel nimeti bahşettiği için. Çok mutluyum, çok huzurluyum. Hava sıcak ve günler uzun oluyor. Ben  bunlara alışığım ama diğer insanlara kendi doktorları olmasını öneriyorum.  Herkesin hür iradesi ve  aklı var.

SAĞLIK BULUYORUZ

Ramazanın bolluk, bereket ve paylaşım ayı olduğunu dile getiren Ay, “ Bu ayda Rabbin o bizlere o kadar güzel sabır veriyor ki,  aynı zamanda sağlık buluyoruz.  Ben sağlığımı ve bu zindeliğimi sürekli oruç tutmaya bağlıyorum. Oruç insanını fikrini ve kalbini geniş tutar. Hepimizin Ramazan ayı hayırlı olsun” dedi.

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

− 1 = 1