“30 TEMMUZ İTİBARİYLE GÖREVİ BIRAKIYORUM”

Türk Harb-İş Sendikası Kocaeli Şubesi Mali Sekreteri Nusret Subaşı yaptığı basın açıklamasıyla 30 Temmuz 2021 tarihi itibariyle görevi bırakacağını açıkladı.

Gölcük basının kahvaltıda ağırladı

25.04.2015 Tarihinde gerçekleşen 15. Olağan Genel Kurulda göreve başlayan Türk Harb-İş Sendikası Kocaeli Şubesi Mali Sekreteri Nusret Subaşı, 30 Temmuz 2021 tarihi itibariyle Mali Sekreterlik görevinden istifa edeceğini açıkladı. Sendika binasında basın açıklamasında buluna Subaşı daha sonrasında Gölcük Basını ile düzenlediği kahvaltı programı ile veda etti.  Kahvaltı programına Türk Harb-İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı Korkut Gökbayrak’ta katılım gösterdi.

Hiç Kimseyle bir sorunum olmadığının altını çizdi

Bu kararı yaklaşık 2 yıl önce aldığını ve sendika yönetimiyle hiçbir sorunu olmadığının altını çizen Türk Harb-İş Sendikası Kocaeli Şubesi Mali Sekreteri Nusret Subaşı  yaptığı açıklamada, “25.04.2015 Tarihinde gerçekleşen 15. Olağan Genel Kurulumuzda seçilip göreve başladığım Kocaeli Şube Mali Sekreterliği Görevinden, 30 Temmuz 2021 Tarihi itibariyle aşağıdaki nedenlerden dolayı istifa ediyorum.   Bu makam ve görevlerin menfaat elde etme, hava atma yeri olmadığı, büyük bir vebal taşıyan, giyilen ateşten bir gömlek olduğu için daha aktif, hedefleri olan genç arkadaşlarımın önünü açmak, iki dönem karşıma aday bile çıkmadan beni destekleyip göreve getiren ekip arkadaşlarıma ve de karşılıksız bize destek veren tabanımıza vefamı göstermek;   Her şeyin bir sonu olduğu ve dolayısıyla bu makamlara gelmek ve gitmemek için ayak oyunları, yalan, iftira gibi insanın imanını ve kişiliğini elinden alındığı şuuruyla, buna engel olmak için nefsime hâkim olup makamımı kendi isteğimle terk etmenin güzelliğini ve onurunu tüm kamuoyuna gösterip örnek olmak için;   Görev sürem boyunca inandığım değerler ve Allah’ın rızasını kazanmak için gayret gösterdim. Şahsi çıkar ve menfaatim için ne konuştum ne de sustum. Mücadeleme en zayıf şekliyle buğz ederek değil elim ve dilim ile müdahale etme gayreti içinde oldum” dedi.

“Kalbim ve dilim aynı konuştu”

Subaşı sözlerinin devamında, “Koltuğu korumak için takviye yapmayı hiç düşünmedim. Politik olmak gibi bir tavrım hiç olmadı. Kalbim ve dilim aynı konuştu. Bu ilkeler ile dava adamı olmaya çalıştım. Davasının arkasına sığınan zavallılardan olmayı hiç düşünmedim. Zaten kişiler davanın önündeyse o dava da dava olmaz. İnandığım değerleri korumak için karşımdakilerin makamına, sıfatına, kim olduğuna bakmadan dik durdum. Kişilerin değil davamın peşinden koştum.  İşte bu ilkeler ile 2015 yılında başladığım profesyonel sendikacılık görevime hiç profesyonel olmayı düşünmeden amatör ruhla hizmet ettim. Bu anlayışla görevimi gençlere bırakma fikrimi 5 Mayıs 2018 tarihinde Çorlu Genel Kurulunda Gölcük ekibinin lideri Haldun Kurubacak’a söyledim. Kendisi kabul etmedi. Sonra 2019 yılın da yaptığımız Genel Kurul öncesi tekrar görüştük ve anlaşarak gerek yönetici, temsilci ve ekip arkadaşlarımıza deklare ettik” dedi.

Herkese teşekkür etti

Sözlerine devam eden Subaşı, “  İşte böyle onurlu, çalışkan yetişmiş genç arkadaşlarıma verdiğim söz gereği 30 Temmuz 2021 tarihinde görevimi bırakıyorum. Gönül huzuruyla bıraktığım ve bundan sonrada bir abileri olarak daima yanlarında olacağım kardeşlerime tavsiyem yaşadıkları gibi inanmak değil inandıkları gibi yaşamaları ve ellerine, dillerine ve bellerine sahip çıkıp kamu görevi yaptıklarını unutmadan beytül-mal’e sahip çıkarak helal haram dairesinden çıkmadan çalışmaları ve bizlere karşılıksız destek veren üyelerimize layık işler yapmalarıdır.  Son olarak bu mücadele yıllarında desteğini ve anlayışını esirgemeyen tüm aile fertlerime, sendikamız şube ve genel merkez personeli arkadaşlarımıza, yönetici arkadaşlarıma, birlikte çalıştığım tüm resmi ve özel kurum ve kuruluş temsilcilerine, sivil toplum örgüt yetkilileri, ilgili firma yetkilileri, çok değerli basın mensupları arkadaşlarımıza, sendikamızın delege, temsilci ve kurul üyesi arkadaşlarıma ve üzerimizde çok hakkı olan üye arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. İstemeyerek işimiz gereği kırdıklarımızdan özür dileyerek haklarını helal etmelerini istiyorum. Benden yana herkese hakkım sonuna kadar helal olsun diyorum.  Bu düşünceler ve nedenler ile almış olduğum istifa kararımın kabulünü ve gereğini rica ederim” dedi.

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

55 + = 62