30 Ağustos’u buruk kutladık

30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü dün nüfusu 200 bine yaklaşan Gölcük’te 200 kişiyi bile bulmayan bir vatandaş topluluğu ilçe kutlanması yüreklerde burukluk yarattı.

Gölcük’te kutlama programları sönük geçerken, bayrağı yine çocuklar ve yaşlı vatandaşlar devraldı. Vatandaşlarının ortak düşüncesi şu oldu; ‘Milli Bayramlara katılım oranı her yıl gittikçe azalıyor’ diyerek durumu protesto ettiler.

Zafer Bayramımızın 97. Yıldönümü kutlama programlarının ilki dün sabah Anıtpark Kent Meydanı’nda gerçekleşti. Donanma Komutanlığı, Kaymakamlık ve Belediye Atatürk Anıtına çelenk bıraktı. Tören bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı. Atatürk Anıtına çelenk sunumunun ardından Kaymakamlık Makamında tebriğat programı gerçekleştirildi.

Gölcük Kaymakamı Cengiz Karabulut, Gölcük Dz. Ana Üs Komutanı Tuğamiral Refik Levent Tezcan, Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer ve Gölcük Cumhuriyet Başsavcı Ökkeş Alpaslan Karcı tebrikleri kabul etti.

30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü kutlama programlarına; Gölcük Kaymakamı Cengiz Karabulut, Gölcük Dz. Ana Üs Komutanı Tuğamiral Refik Levent Tezcan, Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, Gölcük Cumhuriyet Başsavcısı Ökkeş Alpaslan Karcı, İlçe Emniyet Müdürü Selçuk Özdemir, İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Mahir Sarıdağ, Kaymakamlık ve Belediye Daire Müdürleri, İlçemizin siyasi parti başkanları, temsilcileri, STK, dernek başkanları ile az sayıda vatandaşlar katılım sağladı.

Resmi Geçit Töreni öncesinde 1 dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşımız okundu. Akabinde Kaymakam Karabulut, Dz. Ana Üs Komutanı Tuğamiral Refik Levent Tezcan ve Başkan Sezer askeri jipin üzerinde halkın bayramını tebrik ettiler. Daha sonra Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Binbaşı İlhami Topak yaptı. Topak’ın konuşmasının ardından İhsaniye Anadolu Lisesi Öğrencisi Zeynep Akbulut, okuduğu şiir ile büyük beğeni topladı. 30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlama Programları törene katılan unsurların Resmi Geçit Töreniyle sona erdi.

????????????
Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

2 + 1 =