30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI KUTLAMA MESAJI

TEMAD Gölcük Şube Başkanı Bekir Tülü, 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle mesaj yayımladı.

Başkan Bekir Tülü; “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde ve kahraman milletimizin mücadelesiyle kazanılan 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100. yıl dönümünü büyük bir heyecan ve gururla kutluyoruz.

Bu zafer; “Ya İstiklal, Ya Ölüm” ilkesiyle hareket eden bir Milletin bağımsızlık ve onuru için göze aldıklarıyla, neleri başarabildiğini, tüm dünyaya göstermiştir. Bu son zafer en zor şartlarda milletimizin yeniden dirilişinin, yeniden ayağa kalkışının, yeniden geleceğine sahip çıkışının bir destanı hâline gelerek bağımsızlıklarını kaybeden milletlere ilk örnek olmuştur.

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ifadeleriyle 30 Ağustos Zaferi; “Türk tarihinin en önemli dönüm noktasıdır. Ulusal tarihimiz çok büyük, parlak zaferlerle doludur, ama Türk ulusunun burada kazandığı zafer kadar kesin sonuçlu, yalnız bizim tarihimize değil, dünya tarihine yeni bir akım vermekte kesin etkili bir meydan savaşı hatırlamıyorum. Besbelli ki yeni Türk Devleti’nin, genç Türkiye Cumhuriyeti’nin temeli burada sağlamlaştırıldı, ölümsüz yaşayışı burada taçlandırıldı. Bu alanda akan Türk kanları, bu göklerde uçuşan şehit ruhları, devletimizin, cumhuriyetimizin ölümsüz koruyucularıdır.”

Bu vesileyle, Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, canları ve kanları pahasına vatan topraklarını bizlere emanet bırakan aziz şehitlerimizi, bu uğurda her türlü fedakârlığı göstermiş olan gazilerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle yâd ediyor, aziz hatıraları önünde saygıyla eğilerek kahraman Silahlı Kuvvetlerimizin tüm mensuplarının ve yüce Türk milletinin Zafer Bayramı’nı tebrik ediyoruz” İfadelerini kullandı.

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

1 + 7 =