3.Kocaeli Turizm ve Bisiklet Festivali başlıyor

Büyükşehir, 7-10 Eylül tarihleri arasında düzenleyeceği Kocaeli Turizm ve Bisiklet Festivali kapsamında kentteki doğa turizmi rotalarını ön plana çıkaracak

 

Mavi bayraklı plajları, tarihi değerleri ve yeşili ile 4 mevsim turizmden pay alan Kocaeli, “Turizm ve Bisiklet Festivali” ile önemli turizm rotalarını tanıtacak. Kocaeli’ni bisiklet turizminde öne çıkaracak çalışmalara imza atan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin bu kapsamda üçüncüsünü düzenlediği Kocaeli Turizm ve Bisiklet Festivali başlıyor. Kocaeli’nin sahip olduğu doğal zenginliklerini ve doğa turizmi rotalarını tanıtmayı amaçlayan festival, Büyükşehir’in ev sahipliğinde 07-10 Eylül tarihleri arasında Kandıra’da gerçekleşecek. Festival kapsamında bisiklet tutkunları Kandıra’nın turistlik mekânlarında pedal çevirerek, muhteşem koyların ve manzaranın tadını çıkaracak.

 

FESTİVAL 4 GÜN SÜRECEK

4 gün sürecek festivalin ilk gününde Kerpe Kartal Kayalıklarına sürüş gerçekleştirilecek. 6 kilometrelik parkurda gün batımı sürüşü gerçekleştirecek olan katılımcılar burada trio müzik dinletisine katılacak. Festival için Bağırganlı, Cebeci, Akçakoca Bey Mezarı, Babatepe, Pembe Kayalar gibi tarihi ve doğal güzelliklerinin yer aldığı rotalarda pedal çevrilecek.

 

TURİSTİK ÖNEME SAHİP MEKÂNLARDA PEDAL ÇEVİRİLECEK

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen festivalin gelenekselleştirilerek, bisiklet turizminin Kocaeli’de gelişmesi ve Eurovelo bisiklet ağlarına Kocaeli’ndeki rotaların bağlanması için gündem oluşturulması amaçlanıyor. Festival kapsamında, Kandıra’nın doğal turistik öneme sahip mekânları ve Kocaeli Doğa Turizmi Parkurları kapsamında hazırlanan 90 kilometre uzunluğundaki Kandıra Sahil Bisiklet rotaları tanıtılacak.

 

YABANCI ÜLKELERDEN KATILIMCILAR OLACAK

Uluslararası bir etkinlik haline gelen festivale Almanya, Bulgaristan ve Arnavutluk’tan bisiklet tutkunları katılım sağlayacak. Uluslararası bir ilgi ile karşılaşan Turizm ve Bisiklet Festivali, Kocaeli’ndeki doğa turizmi rotalarını geliştirerek, Eurovelo bisiklet ağlarına entegre etmek ve bölgenin doğal turistik mekânlarını tanıtımına olanak sağlayacak. 68 bin 35 kişinin başvuru yaptığı festivale uluslararası ilginin artarak devam etmesi bekleniyor.

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

85 − 84 =