19 EKİMDE MUHTARLARIMIZ ONURE EDİLECEK

19 Ekim 2015 yılında Resmi Gazetede yayımlanan Genelge ile ilan edilen Muhtarlar Gününün bu sene 4.’sü Anıtpark Kent Meydanı’nda kutlanacak. Türkiye Muhtarlar Derneği Gölcük Şube Başkanı Bilge Saral, “ 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü kutlamak gerçekten bizi mutlu ediyor” dedi.

“Böyle bir günle anılmak gerçekten muhtarlarımızı onure etti”

Bu sene 4’üncüsü kutlanacak olan 19 Ekim Muhtarlar Günü hakkında düşüncelerini dile getiren Türkiye Muhtarlar Derneği Gölcük Şube Başkanı Bilge Saral, “30 senedir muhtarlık camiasının içinde olan bir insan olarak söylüyorum, halkla iç içe olan, halkın birinci derdini sorununu anlatabildiği, sıkıntısını anlatabildiği bir kurum olarak gönülden çalışan insanların böyle bir günle anılması gerçekten muhtarlarımızı onure etti, gururlandırdı, mutlu etti. Bu sevinçli, bu güzel duygularla her sene 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü kutlamak gerçekten bizi mutlu ediyor. Bunun haricinde ancak beklediğimiz bir konu var, mutlaka muhtarlar konusunda muhtarların özlük haklarıyla ilgili bir sürü iyileştirmeler olmakla birlikte muhtarların yetkileri konusunda bazı sorunlarımız, sıkıntılarımız var. Bunun da en kısa zamanda yeniden yazılması gerektiğine inanıyorum. Muhtarlık Kanunun yeniden, günün şartlarına uyarlanmasını dört gözle bekliyoruz.

“Bütün muhtarlarımızla beraber dernekte bir aile gibiyiz, kardeş gibiyiz”

Sözlerine devam eden Saral, “Bunun haricinde biz yine aynı şekilde, hızla görevimize devam ediyoruz. Gölcük’teki bütün muhtarlarımız da gerçekten çok özveriyle çalışan arkadaşlar. Hepsi mahalleleri için canla başla mücadele ediyorlar. Sorunları her dakika her yere taşımaya çalışıyorlar, çözmeye çalışıyorlar.  Bizim ilçemizin bir özelliği var. Bütün muhtarlarımızla beraber dernekte bir aile gibiyiz, kardeş gibiyiz. Bu da bir sürü ilçede, bir sürü ilde olmayan örnek bir şekilde devam ediyor. Bu nedenle kendilerine gerçekten çok teşekkür ediyorum” dedi.

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

+ 14 = 23