‘HEREKE HAKKINI ALACAK’

CHP Kocaeli Milletvekili adayları Prof. Dr. Muhip Kanko, Harun Özgür Yıldızlı ve Belkıza İlter Ramazan Bayramı’nın 3. Gününde Körfez’in incisi Hereke’de vatandaşlarla hem bayramlaştı hem de taleplerine çözüm için ‘Sana Söz’ dedi

CHP Kocaeli Milletvekili adayları Prof. Dr. Muhip Kanko, Harun Özgür Yıldızlı ve Belkıza İlter Ramazan Bayramı’nın 3. Gününde Körfez’in incisi Hereke’de vatandaşlarla hem bayramlaştı hem de taleplerine çözüm için ‘Sana Söz’ dedi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kocaeli 28. Dönem Milletvekili adayları Prof. Dr. Muhip Kanko ve Belkıza İlter bayramın 3. gününde Körfez’in incisi Hereke’dey bir dizi ziyaret gerçekleştirdi. Körfez’in tanınmış ailelerinden Başimi ailesinden Gögercin Nakaş ve Muhlis Nakaş’ın biricik oğulları Samet ile Sevda Nakaş ve Mehmet Nakaş çiftinin kızları Hilal’in düğün cemiyetlerine katılan milletvekili adayları genç çiftin mutluluklarına ortak oldu. Dünü sonrası Yukarı Hereke’de bulunan Kocaeli Hereke Vanlılar Derneği’ni ziyaret eden Kanko, Yıldızlı ve İlter dernek başkanı Fevzi Demir ve Vanlı hemşehrilerinin taleplerini dinledi.

KILIÇDAROĞLU HEREKE’Yİ YAKINDAN TAKİP EDİYOR

Hereke’de esnaf ziyaretleri gerçekleştiren ve bayramlarını tebrik eden adayların çözüm beklentisi ile dinledikleri en önemli konu Körfez’in incisi olarak ve bir dönem kültürel buluşmalara ev sahipliği yapan Hereke’nin eski canlılığına kavuşturulması oldu. Hereke merkezine Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nu getirdiklerini hatırlatan Muhip Kanko, “Genel başkanımız Hereke’yi yakından bilen ve sorunlarına hakim olan bir isim. Dünyaca ünlü Hereke halısının üretimi bile desteklenmez hale geldi. Buradaki eski kampüs ile öğrencilerin de bir dönem uğrak yeri olan Hereke’yi eski günlerine kavuşturacağız” dedi.

HEREKE’YE ÖZGÜ DİNAMİKLER GERİ GELECEK

Harun Özgür Yıldızlı ise “Hereke özellikle yaşadığı çevre sıkıntıları ile gündeme gelen bir beldemiz. Yemyeşil doğasına rağmen taş ve kireç ocakları tarafından talan ediliyor. Hereke’de doğa yeniden değer kazanacak, Hereke hakkını alacak. Söz veriyoruz bahar gelecek” dedi. Hereke’deki problemleri bir genç olarak yakından bildiğini ifade eden Belkıza İlter ise, “Hayat canlılığına ket vurulan bir bölgede ne yazık ki esnaflar da, buranın insanları da hem ekonomik hem sosyal yaşantı noktasında büyük bir zorluğa düşüyor. Buranın hakkını gelsin başka yerdekiler alsın diyerek tüketilen Hereke’ye özgü dinamikleri geri getireceğiz” diye konuştu.

 

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

23 + = 29