18 kişilik dolandırıcı çetesi gözaltına alındı

Gebze’de karşılıksız çek vermek suretiyle firmaları dolandıran 18 şahıs, Kocaeli ve İstanbul’da yapılan operasyonla yakalanarak gözaltına alındı.

Gebze’de karşılıksız çek vermek suretiyle firmaları dolandıran şahıslara yönelik Kocaeli Emniyet Müdürlüğü çalışma başlattı. Yapılan teknik takip fiziki çalışma sonucu, şüpheliler devraldıkları ve sistemde güvenilir olarak kayıtlı bulunan şirketler üzerinden malzeme alımı yaptıkları, bu alışverişlerinin ödemesini çek ile yaptıkları ve ödeme tarihi geldiğinde ise herhangi bir ödeme yapmadıkları tespit edildi.

Kocaeli Emniyet Müdürlüğü ekipleri yapılan operasyonla 18 şüpheliyi gözaltına aldı. Ayrıca yakalanan şahısların dolandırıcılık suretiyle aldıkları malzemelerin bulunduğu 7 farklı adreste bulunan depolar belirlenirken, yapılan aramalarda 4 milyon 200 bin TL değerinde malzeme ele geçirildi. Emniyette işlemleri tamamlanan adli makamlara sevk olan 18 şüpheliden 7’si tutuklanırken, 1’i ev hapsi ile serbest kaldı. 7’si savcılık ifadesinin ardından serbest ve 3’ü ise adli kontrol şartı ile serbest kaldı.

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

78 − 70 =