1500 ÖĞRENCİDEN TÜRKİYE’YE ÖRNEK HAREKET

 

Büyükşehir’in KYK ile düzenlediği özel gecede televizyon program sunucusu Hayati İnanç gençlerle bir araya geldi. KYK Kocaeli İl Müdürlüğü’ne bağlı yurtların müdürleri ve yurtlarda kalan yaklaşık bin 500 öğrenci katıldı.

 

 

 

 

 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’nın KYK Kocaeli İl Müdürlüğü ile ortaklaşa organize ettiği “Okudukça Güzelleşecek Dünya” konulu ödüllü yarışma öncesi tanıtım gecesi gerçekleştirildi.

 

HAYATİ İNANÇ İLE BİRARAYA GELDİLER

Büyükşehir Belediyesi’nin, KYK Kocaeli İl Müdürlüğü’ne bağlı yurtlarda kalan öğrencilerin okuma alışkanlığına katkıda bulunmak, sahip oldukları entelektüel birikimlerini zenginleştirmelerine yardımcı olmak için düzenlenen yarışma öncesindeki tanıtım gecesi gerçekleştirildi. Organizasyon çerçevesinde, öğrenciler televizyon programı sunucusu Av. Hayati İnanç ile söyleşide buluştu.

 

BİN 500 ÖĞRENCİ KATILDI

Antikkapı’da gerçekleşen tanıtım gecesine Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zekeriya Özak, Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı Ali Bilgi, KYK Kocaeli İl Müdürü Nedim Aslan, Büyükşehir Belediyesi yöneticileri, KYK Kocaeli İl Müdürlüğü’ne bağlı yurtların müdürleri ve yurtlarda kalan yaklaşık bin 500 öğrenci katıldı.

 

“HER ŞEYİN BAŞI OKUMAK”

Tanıtım gecesinin açılış konuşmasını gerçekleştiren Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zekeriya Özak, “Bu akşam yine Kredi Yurtlar Kurumu ile ortaklaşa düzenlediğimiz güzel bir proje ile bir araya geldik. Okumak her şeyin başıdır diyerek okudukça güzelleşecek dünya sloganıyla çıktığımız bu yolda, tüm gençlerimize başarılar diliyorum. Biz Büyükşehir olarak eğitimi her zaman destekliyoruz” dedi.

 

“TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLACAKTIR”

Devamında konuşma gerçekleştiren KYK Kocaeli İl Müdürü Nedim Aslan, “Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte ortaklaşa çıktığımız bu yolda çok kısa sürede büyük sonuçlar aldık. Bizlere tüm platformlarda her zaman desteklerini esirgemeyen Büyükşehir Belediyemize ve Başkanımıza teşekkürlerimi sunuyorum. Bu proje ve bu sinerji tüm Türkiye’ye örnek olacaktır” şeklinde konuştu.

 

3 DAKİKA KİTAP OKUDULAR

Program öncesi salonda kurulan stantlarda yarışmaya katılacak öğrencilere Büyükşehir Belediyesi tarafından ücretsiz olarak İhsan Oktay Anar’ın “ Puslu Kıtalar Atlası” ve Cengiz Aytmatov’un “Gün Olur Asra Bedel”  ve Ali Himmet Berki ve Osman Keskioğlu’nun “Hazreti Muhammed ve Hayatı” kitapları dağıtıldı. Protokol konuşmalarının ardından tüm salon 3 dakika boyunca ellerindeki kitaptan bir bölüm okudu. Tüm salonun aynı anda kitap okuması ile salonda tarifsiz bir atmosfer oluştu.

 

ÖĞRENCİLER KEYİF ALDI

Söyleşi süresince ünlü Divan Edebiyatı şairleri Şeyh Galip, Nabi, Nebi ve Osman Yüksel Serdengeçti’den beyitler ve dörtlükler okuyan televizyon program sunucusu Av. Hayati İnanç, “Kimseye kendimizi anlatmasak da olur, ama kendimizi tanımalıyız. Değerlerimizle tanışmalıyız. Bu bizim hakkımız ve ödevimizdir. Bu konuda elimizden geleni yapmaya çalışmalıyız” diyerek anlattığı kısa hikâyelerle ve şiirlerle salondaki gençlere güzel bir akşam yaşattı.

 

5 MAYIS’TA BAŞLAYACAK

Kredi Yurtlar Kurumu Kocaeli İl Müdürlüğü ile birlikte organize edilecek olan yarışma 5 Mayıs Cumartesi günü gerçekleştirilecek. Yarışmanın ödül töreni, Mayıs ayında gerçekleştirilecek olan 10. Kitap Fuarı’nda yapılacak. Yarışmada her kategoride çoktan seçmeli 50 soru sorulacak ve 60 dakika süre verilecek.

 

ÖDÜLLER DAĞITILACAK

Öğrenciler bulundukları yurtlara 2-9 Mart tarihleri arasında bin 595 öğrenci başvurularını gerçekleştirildi. Büyükşehir’in ücretsiz dağıttığı kitapları ile iki ayrı kategoride yarışacak olan öğrenciler için yarışmanın sonuçları 12 Mayıs Cumartesi günü açıklanacak.

 

 

 

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

16 − = 9