14 ŞUBAT’TA İLİŞKİNİZE FORMAT ATIN 

Dünyanın birçok yerinde kutlanan Sevgililer Günü ülkemizde de heyecanla beklenir ve çiftler özel bir gün olarak bugünü kutlamalarla geçirirler. Sevginin ifade edildiği, olabildiğince mutlu geçirilmek istenen bugünde ilişkiler, tazelenerek ve kırgınlıklar telafi edilerek daha anlamlı hale getirilebilir. Yazar, Evlilik ve İlişki Danışmanı Sevgi Keleş ilişkilere adeta format atmaya yarayan Sevgililer Günü önerilerini açıkladı.

İlişkiler günlük hayatın ve sosyalleşmenin her alanı için önemliyken ikili ilişkilerdeki mutluluk hayatı her anında etkileyebilmektedir. Ülkemizde çiftler tüm dünyada olduğu gibi 14 Şubat’ta ilişkilerini kutlamak, ilişkilerine heyecan katmak için çeşitli hediyeleşme yollarına gider, özel yemekler, jestler ile bugünü sıradışı geçirmeye çalışırlar. Fakat ertesi gün itibari ile eski ilişki rutinlerine dönüldüğünü belirten Yazar, Evlilik ve İlişki Danışmanı Sevgi Keleş bu yılki Sevgililer Gününün farklı değerlendirilmesini ve adeta ilişkilere format atılmasını önerdi. İşte yolları:

İlişkinizin en iyi versiyonuna adım atın

Özel günlerin kutlanması, ilişkilerin hediyeleşerek, özel organizasyonlarla onurlandırılması çok kıymetli olmakla birlikte genelde çiftlerde ertesi gün monotonluğa dönüldüğünü görürüz. Özel günler geçmişte yaşanan kırgınlıkların, göz ardı edilen konuların adeta dondurulduğu günler oluyor. Bu yılki Sevgililer Gününde çiftlere birbirlerinde en çok sevdikleri, en memnun oldukları yönleri, hayatta birbirlerine kattıklarını fark edip bunları dile getirmelerini, birbirlerine bolca teşekkür etmelerini öneriyorum. Geçmişte yaşanan güzel anıların hatırlanması, birlikte üstesinden gelinen konuların yad edilmesi kişileri birçok yöntemden daha çok mutlu edecektir. Çiftler geleceğe dönük, ilişkiye ve ortak hayatlarına dair bugün yeni hedefler belirleyebilir, en mutlu nasıl olduklarını karşılarındakilere söyleyebilir, kendilerinin ve ilişkilerinin en iyi versiyonlarına ulaşmak için birlikte yeni kararlar alabilirler.

Geçmiş kırgınlıkların telafi günü 

Bu özel günde sevgi ifadesi olarak ve ilişkiyi geçmiş kırgınlıklardan kurtarmak için adeta halının altına süpürülen tozlar misali geçiştirilen konular konuşulabilir. Hediye vermek, özel bir yemek, jestler de çok önemlidir fakat kişiler en çok anlaşılmak ister. Önceden dengelenmeden üstü kapatılmış konular ve kırgınlıklar kartopu gibi büyümekte ve ilk fırsatta ilişkilere zarar vermektedir. Bu özel günde geçmişte yapılan hatalar için özür dilenebilir, bolca empati kurulabilir, farklı bakış açılarından kaynaklı uzlaşılamamış konular gözden geçirilebilir. Kişiler anlaşıldığını hissettiklerinde kendilerini ilişkiye daha ait hissederler. Burada önemli olan karşımızdakini anlamak farklıdır, hak vermek farklı ya da karşımızdakinin bakış açısını kopyalamak farklıdır. Çiftler birbirlerini anlayarak, konuya yargısız bakarak aralarında daha özel bir bağlar kurabilir.

İlişkinizi ve kutlama günlerinizi size özel hale getirin

Hayatın birçok anının paylaşıldığı her ilişki parmak izi kadar farklı ve özeldir. Kişiler birbirlerine verdikleri değeri, hissettiklerini söylemek ve kutlamalar yapmak için yılın tek bir gününü seçmemeli. İlişkinizde herkesten farklı olarak bir gün belirleyebilir veya bir tarih belirlemeden sık sık sevgiyi, teşekkürü, beğenileri ifade ettiğiniz anlar oluşturabilirsiniz. Her ikinizin de bulunmaktan keyif aldığı yerlerde, duymayı sevdiğiniz sözcüklerle, ilişkiye iyi gelen paylaşımlarla kendi sevgililer günlerinizi oluşturabilir, ilişkinizi tazeleyebilirsiniz.

Bir çok konu gibi ilişkiler de zaman zaman geçmişin değerlendirilip hataların telafi edildiği, kişilere daha güvenli alanlar oluşturulduğu, yeni heyecanların katıldığı iyileştirme çabalarına ihtiyaç duyar. Yazar, Evlilik ve İlişki Danışmanı Sevgi Keleş hayatın bu en özel zamanlarında birbirine eşlik eden çiftlere ilişkilerini geliştirecek, yenileyecek ve kutlayacak her fırsatı değerlendirmelerini önererek açıklamalarını noktaladı.

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

58 + = 63