“100. yılda 100 dalgıç su altında Türk Bayrağı; Kocaeli “Türkiye Yüzyılına Koşuyor”

Büyükşehir’in “Kocaeli 10. Uluslararası Cumhuriyet Koşusu ve Çocuk Maratonu” için geri sayım başladı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Cumhuriyetin 100. yılında 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında düzenleyeceği su altında Türk Bayrağı açma etkinliği ile Kocaeli 10. Uluslararası Cumhuriyet Koşusu ve Çocuk Maratonu, 29 Ekim Pazar günü saat 12.00’de Sekapark’ta gerçekleştirilecek. 7’den 70’e her yaş grubundaki koşucular ve vatandaşların katılabileceği ‘Türkiye Yüzyılına Koşuyor’ Cumhuriyet Koşusu ve Çocuk Maratonu’na bu yıl da yoğun ilgi gösterilmesi bekleniyor.

 

SU ALTINDA TÜRK BAYRAĞI AÇILACAK

Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından organize edilen Kocaelili gönüllü 100 dalgıçtan oluşan dalış ekibi, tüpler yardımıyla Sekapark Uçurtma Tepesi Sahili’nde dalış yaparak 50×38,46 ölçülerinde 1.923 metrekarelik Türk Bayrağını açacak. Yaklaşık bir saat sürecek bayrağın açılmasıyla beraber tekne kortejinden meşalelerin yakılması gösterisi sonunda ‘Türkiye Yüzyılına Koşuyor’ Kocaeli 10. Uluslararası Cumhuriyet Koşusu ve Çocuk Maratonu’nun startı protokol tarafından verilecek.

 

KAYITLAR İNTERNET ÜZERİNDEN ALINIYOR

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından her yıl 29 Ekim’de düzenlenen Uluslararası Kocaeli Cumhuriyet Koşusu ve Çocuk Maratonu Türkiye’den ve dünyadan sporcuları ağırlamaya devam edecek. Ödüllü koşu için kayıtlar Büyükşehir Belediyesi’nin resmi internet sitesi olan www.kocaeli.bel.tr üzerinden alınmaya devam ediyor. 18 yaş üstü katılımcılar kayıtlarını online olarak yapacak, 18 yaş altı katılımcılar ise yine ön kayıtlarını online olarak yaptıktan sonra, kayıt işlemlerinde istenen veli muvafakatnamesini doldurarak Kocaeli Büyükşehir Belediyesi SEKASEM’deki Cumhuriyet Koşusu masasına teslim edecek. Göğüs numaraları 23-27 Ekim tarihleri arasında alınabilecek. Başvuru süresi 27 Ekim Cuma günü saat 17.00’ye kadar devam edecek.

 

PARA ÖDÜLÜ VERİLECEK

“Cumhuriyet Koşusu ve Çocuk Maratonu” 10 km koşusu ve 3 km halk koşusu birbirinden bağımsız koşular olacak ve bu sebeple koşucuların derece ve ödüllendirilmeleri ayrı ayrı hesaplanacak. Bu bağlamda tüm kategorilerde ilk 5’e giren koşuculara nakdi ödül, ilk 3 dereceye giren koşuculara ise derecesine göre; 1.’lik, 2.’lik ve 3.’lük madalyası verilecek. İlk 3 dereceye giren koşucuların madalya seremonisi sırasında ödül kürsüsüne yarışma resmi tişörtleriyle çıkmaları gerekiyor.

 

3 KATEGORİDE DÜZENLENECEK

Sekapark Uçurtma Tepesi önünden başlayacak olan koşu, 1 kilometrelik çocuk maratonu, 3 kilometrelik halk maratonu ve 10 kilometre koşusu olmak üzere 3 kategoride gerçekleştirilecek. Kadın ve erkek kategorilerinde 10 km koşusunda birinci gelene 30 bin TL, 3 km halk koşusunda birinci olanlara ise 6 bin TL ödül verilecek.  1 km Çocuk Maratonu koşusunu tamamlayan tüm sporculara anı madalyası ve tişört verilecek. Tüm kategoriler 5’er dakika ara ile koşuya başlarken 10 kilometrelik koşusu saat 13.00’te, 3 kilometrelik halk koşusu saat 13.05’te ve son olarak 1 kilometrelik çocuk koşusu ise saat 13.10’da start alacak. Ödül seremonisi ise saat 14.00’te gerçekleştirilecek.

 

IAAF KURALLARI GEÇERLİ OLACAK

Yarışmalar, Atletizm Federasyonu ve IAAF yarışma kurallarına uygun olarak düzenlenecek. Yarışma; kulüp, ferdi ve yabancı uyruklu sporculara açık olacak ve yabancı uyruklu sporcuların kayıt yaptırırken pasaportlarını ibraz etmeleri gerekecek. Ayrıca koşulara katılımda mesuliyet katılımcılara ait olacak. Bu kapsamda katılımcıların ilgili taahhütnameyi doldurması gerekecek.

 

YARIŞMALARIN SÜRESİ 2 SAAT OLACAK

Yarışmalara hem bayan hem de erkek koşucular katılabilecek. Yarışmaların süresi 2 saat olacak ve bu süreyi aşan koşucuların dereceleri değerlendirmeye alınmayacak. 3 kilometrelik halk koşusuna sadece Kocaeli sınırlarında ikamet eden kişiler katılabilecek. Kocaeli dışından katılarak dereceye giren kişiler diskalifiye edilecek.

 

YARIŞ PARKURLARI

1 kilometrelik çocuk maratonu ile 3 kilometrelik halk koşusu Sekapark Uçurtma Tepesi önünden start alacak. Koşucular Sekapark alanı dahilinde, şeritlerle belirlenen parkuru takip edecek. 10 kilometrelik koşuda ise Sekapark Uçurtma Tepesi önünden start alarak, Oramiral Salim Dervişoğlu Caddesi üzerinden gelip Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Deniz Ulaşım Şube Müdürlüğü önünden girip sahil kordonuna bağlanarak Cumhuriyet Köprüsünden geçecekler ve eski İnterteks Fuar Alanı önünden dönecek ve aynı şekilde güzergahı takip edecek.

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

+ 2 = 12