ZABITA’DAN FAHİŞ ETİKET DENETİMLERİ

Gölcük Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri pazar alanları, marketler ve alışveriş noktalarında Covid-19 salgını ile mücadele kapsamında sosyal mesafe, maske ve HES kodu sorgulama çalışmalarının yanı sıra fahiş fiyata karşı da etiket kontrollerini aralıksız sürdürüyor.

Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer’in talimatları doğrultusunda belediye zabıta ekipleri tarafından 6502 saylı Tüketicinin Korunması Kanunu hükmünce, marketlerde ve çeşitli alışveriş noktalarında denetim gerçekleştirdi.

ARALIKSIZ DEVAM EDECEK

Denetimlerde etiket kontrolü yapan ve etiket ile kasa yatlarının tutup tutmadığını inceleyen zabıta ekipleri ayrıca fahiş yat kontrolü yaptı. Ayrıca; gramaj kontrolü de gerçekleştirildi. Zabıta ekipleri pazaryerlerinde de satılan ürünlerin hal çıkış yatları ile satış yatlarını ve esnafın etiket takma zorunluluklarını yerine getirip getirmediği hususlarında da kontrollerde bulundu. Kurallara uymayan esnaflara uyarılarda bulunulurken, tutanak tutuldu. Denetimler belli bir program dahilinde aralıksız devam edecek.

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

5 + 5 =