YSK’DAN İLK KARAR!

Herkesin gözü kulağı orada…

YSK’dan ilk karar çıktı!

YSK, AK Parti’nin “KHK ile ihraç edilen kişilerin oy kullanmaması gerektiği” yönündeki ek müracaatı reddetti.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), AK Parti’nin “KHK ile ihraç edilen kişilerin oy kullanmaması gerektiği” yönündeki ek müracaatı reddetti.

TÜM GÖZLER YSK’DA Tüm gözlerin çevrildiği Yüksek Seçim Kurulu (YSK) 31 Mart seçimlerindeki İstanbul sonuçlarına ilişkin itirazlarla ile ilgili son sözü söylemek için toplandı. Toplantıdan kararlar da çıkmaya başladı.

Toplantıdan çıkan ilk karar AK Parti’nin yaptığı “KHK’lıların oy kullanması ile ilgili” itiraza ilişkin oldu. YSK, AK Parti’nin “KHK ile ihraç edilen kişilerin oy kullanmaması gerektiği” yönündeki ek müracaatı reddetti. Kurul, AK Parti ve MHP’nin yaptığı onlarca itirazı tek tek karara bağlayacak.

Toplantıda sırasıyla AK Parti, CHP, MHP ve İYİ Parti temsilcileri iddialarla ilgili ‘sunum’ yapacaklar. Bu sunumların bitmesinin ardında da YSK heyeti kapalı kapılar ardında iddiaları masaya yatıracak. Sürecin 12 ila 72 saat sürmesi bekleniyor. Bu da nihai kararın Çarşamba gününe sarkması anlamına geliyor. 31 Mart’ta yapılan yerel seçimlerde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı Millet İttifak’ı adayı Cumhuriyet Halk Partili Ekrem İmamoğlu 13 bin 729 oy farkıyla kazanmıştı.

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

+ 79 = 89