YKS İÇİN İŞTE ŞU ÖNLEMLER ALINDI

Kocaeli Valiliği, Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) sakin ve güvenli bir ortamda yapılması için gerekli önlemleri aldı.

 

 

 

Kocaeli Valiliği, Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) sakin ve güvenli bir ortamda yapılması için gerekli önlemleri aldı. Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, yaptığı yazılı açıklamada, sınavların güven, huzur içerisinde gerçekleşmesini sağlamak ve dikkatlerinin dağılmasını önlemek amacıyla sınav yapılacak ilçelerde sınav bitim saatine kadar araçların klakson çalmaları, her türlü resmi, özel törenler vesilesi ile dışarı yayın yapılması, düğün, asker uğurlaması nedeniyle konvoy oluşturulması, inşaat işleri ve hafriyat taşımaları, gürültü meydana getirecek her türlü faaliyetlere izin verilmeyeceğini ifade etti. Vali Aksoy, nüfus cüzdanını sınav günü kaybeden adayların, sınava giriş belgesi ve 2 biyometrik fotoğraf ile sınavların başlama saatinden önce müracaat etmeleri halinde belirlenen gün ve saatlerde açık olacak olan İlçe Nüfus Müdürlüklerinden alabileceklerini aktardı.

“KAZI YAPILMASINA MÜSAADE EDİLMEYECEK”

Aksoy, şunları kaydetti:  “YKS sınavlarına girecek öğrencilerin sınav yerlerine rahat erişimini sağlamak için Karayolları 1. Bölge Müdürlüğü, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, sınavın yapılacağı ilçelerin belediyeleri, İSU Genel Müdürlüğü, İl Telekom Müdürlüğü, SEDAŞ Dağıtım Şirketi ve İZGAZ A.Ş. tarafından genel arızalar dışında bakım ve onarım için kazı yapılmasına müsaade edilmeyecek. Büyükşehir Belediye Başkanlığınca sınava girecek adayların ulaşımını kolaylaştırmak amacıyla sınav yapılacak okul güzergahlarına ek seferler konulacak ve sınava giriş belgesi ile sınav görevli belgesi ibraz edenlerden Büyükşehir Belediyesine ait otobüslerce herhangi bir ücret talep edilmeyecek.” Aksoy, sınava girecek olan öğrencilere başarılar diledi.

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

83 + = 88