YEŞİL İHSANİYE ELMA FESTİVALİ BAŞLADI

  1. YEŞİL İHSANİYE ELMA FESTİVALİ BAŞLADI

 

  1. Yeşil İhsaniye Elma Festivali, Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer’in katılımıyla Metin Denizli’nin bahçesinde düzenlenen basın toplantısıyla başladı.

 

YOĞUN İLGİ GÖSTERDİLER

 

İl ve ilçemiz genelinden basın mensuplarının yoğun ilgi gösterdiği toplantının ev sahipliğini Başkan Sezer yaparken, Ford Fabrikası İnsan Kaynakları Direktörü Sayın Ali Rıza Aksoy, Belediye Başkan Yardımcısı Fikret Ormancıoğlu ve Şevket Kaba, İhsaniye Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Yusuf Zorlu, Bahçe sahibi Metin Denizli, İhsaniyeli meyve üreticileri, belediye birim müdürleri katıldılar.

 

ÖZKAN HATİPOĞLU VE SAMİDA KONSERİ

 

Başkan Sezer bu yıl 27.si düzenlenecek olan Gölcük Belediyesi Yeşil İhsaniye Elma Festivali öncesinde önemli açıklamalarda bulundu ve şunları söyledi: “Yeşil İhsaniye Elma Festivalinin bugün 27.sini yapıyoruz. İlçemiz çok güzel bir coğrafya üzerinde kurulu. Bu coğrafyanın hem denizi var, hem ormanı var, hem de çeşitli meyve ürünleri var. Birçok meyve çeşidinin içerisinde en tanınmışı ve üretileni elma ve armuttur. Elma 5 bin ton armutta 7 bin ton civarında üretiliyor. Bölgede armut ve elmanın yanı sıra şeftali, kiraz, erik, ceviz, çavuş üzümü ve kestane gibi birçok ürün yer alıyor. İhsaniye’nin adı aslında en çok elmayla birlikte anılıyor. 1975’ten bugüne büyük bir çaba var. Başarılı olunduğunu da düşünüyorum. Bu sene yapacağımız festivalimizde 13 Eylül’de ilçemizin çeşitli noktalarında ve İzmit yürüyüş yolunda elma dağıtımı gerçekleştireceğiz. 14 Eylül’de de İhsaniye Meydan’da yapılan yarışmamızın sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte, 20.00’da Özkan Hatinoğlu, 22.00’da da Samida konserimiz olacak” şeklinde konuştu.

 

FORD FABRİKASI’NA TEŞEKKÜR ETTİ

 

Başkan Sezer ayrıca, “İhsaniye Elma Festivaline, ihracatıyla, istihdamıyla ülkemiz ve ilçemiz ekonomisine büyük katkı sunan Ford Fabrikası’nın önemli desteği var. Yapmış olduğumuz bütün etkinlikleri olabildiğince sponsorlar marifetiyle gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Elma Festivalimize de Ford Fabrikamızın ciddi bir katkısı oldu. Ben festivalin gerçekleşmesinde katkılarından dolayı, Ford Fabrikası İnsan Kaynakları Direktörü Sayın Ali Rıza Aksoy’a teşekkür etmek istiyorum, özellikle tanıtımımızın gerçekleşmesinde büyük katkınız olduğu içinde siz değerli basın mensuplarımıza teşekkür ediyorum. Festivalimize bütün hemşehrilerimizi de davet ediyorum. Ayrıca şunu da eklemek istiyorum. İhsaniye Kalkınma Kooperatifi’nin paketini, logosunu, amblemini taşıyan elma, armut ve tüm ürünleri hemşehrilerimizin gönül rahatlığıyla tüketebilirler” diyerek konuşmasını noktaladı. Konuşmanın ardından bir birinden leziz elma ve armutların yer aldığı bahçe gezildi ve bol bol hatıra fotoğraf çekilmesi sonrasında basın toplantısı son buldu.

 

13 EYLÜL 2018 CUMA

13.30 Yazlık-Hisareyn-Halıdere-Ulaşlı (Elma dağıtımı)

15.00 Değirmendere elma dağıtımı (Çınarlık meydanı)

16.00 İzmit yürüyüş yolunda Elma dağıtımı

17.30 Gölcük Anıtpark’ta elma dağıtımı.

 

14 EYLÜL 2018 CUMARTESİ

09.00/1200 Üreticilerin yarışma elmaları ve armutlarını teslim etmeleri

(İhsaniye İlköğretim Okulu)

13.00/17.00 Yarışma elmaları ve armutlarının teşhiri, jürinin değerlendirmesi (İhsaniye İlköğretim Okulu bahçesi)

19.00  Elma Yarışması Sonuçlarının Açıklaması ve Ödül Töreni (İhsaniye Kent Meydanı)

20.00 Özkan Hatinoğlu Konseri

22.00 Samida Konseri

YARIŞMA HEDİYELERİ                       :

*1’ncilere : Kupa, 1’er adet Cumhuriyet Altını ve tarım ilacı,

*2’ncilere : Plaket, 1’er adet yarım altın ve tarım ilacı,

*3’üncülere : Plaket, 1’er adet küçük altın ve tarım ilacı,

*4’üncülere mansiyon ödülü plaket (tarım ilacı)

*5’incilere mansiyon ödülü plaket (tarım ilacı)

*Her Katılımcıya Teşekkür Belgesi ile birlikte 1 adet tarım ilacı (göztaşı) ve testere verilecek.

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

− 1 = 1