YENİ YASA İLE CEZALAR ARTIYOR

 

 

 

Gölcük Hayvan Aktivistleri Derneği Başkanı Gülçin Taşkın, gündemde çokça rastladığımız sokak hayvanlarına olan zarar ve şiddet konusunda açıklama yaptı. Başkan Taşkın yeni yürürlüğe girecek yasa ile ilgili bilgi verirken, cezaların arttırılacağını belirtti.

 

 

 

Gölcük Hayvan Aktivistleri Derneği Başkanı Gülçin Taşkın, gündemde çokça rastladığımız sokak hayvanlarına olan zarar ve şiddet konusunda açıklama yaptı. Başkan Taşkın yapmış olduğu açıklamada, ‘’Bu son günlerdeki sokak hayvanlarına yapılan bu muamele bizi üzdü. Bu tür olayların artık ciddi cezalarla sonuçlanmasını istiyoruz”dedi.

“EN KISA SÜREDE UMARIZ BU YASA YÜRÜRLÜĞE GİRECEK”

Başkan Taşkın konuşmasının devamında, ‘’5199 sayılı yasa yürürlüğe girmek üzere. Hayvanlara verilecek olan cezalar ise şöyle; nesli yok olma tehlikesi altında olan bir hayvanı öldürmek 3 yıldan 7 yıla kadar hapis cezası verilecek. Birden çok hayvana karşı bu suçu işleyenin cezası yarı oranında arttırılarak 4.5 yıldan 10.5 yıla kadar hapis olacak. Hayvanları dövüştürenlerde unutulmadı. Hayvanları birbirlerine zarar verecek şekilde dövüştürenler 2 aydan 2 yıla kadar hapisle cezalandıracak. Sahipli hayvana karşı işlenen suçlar sahibinin şikâyetine, sahipsiz hayvanlara işlenen suçlar ise Orman ve Köy İşleri Bakanlığı’nın Başsavcılığa yazılı başvurusuna bağlandı. Bakanlık bu görevi Bölge Müdürlükleri ve İl ve İlçelerdeki taşra teşkilatları aracılığıyla yerine getirilecek. Hayvana zarar verene ve öldürene 4 aydan 4.5 yıla kadar hapis ve idari para cezası kalktı. Sahipli ve sahipsiz hayvana acımasızca ve zalimce muamelede bulunan veya eziyet eden ya da haklı bir neden olmaksızın öldürene 4 aydan 3 yıla kadar hapis cezası verilecek. Birden çok hayvana karşı bu suçu işleyenin cezası yarı oranında arttırılarak 6 aydan 4.5 yıla çıkacak” diyerek açıklamasını bitirdi.

 

 

 

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

18 − = 15