YENİ SAĞLIK KOMPLEKSİ GÖLCÜK’E DEĞER KATACAK

İlçe Sağlık Müdürü Dr. M. Sabri Medişoğlu, Donanma Caddesi üzerinde  yapılacak olan sağlık kompleksi  hakkında önemli bilgiler verdi. Müdür Medişoğlu, “Yeni Sağlık Kompleksi Gölcük’e değer katacak” dedi.

Toplamda 5 bin 18 metrekarelik alanda yeni bina inşa edilecek

İlçe Sağlık Müdürü Dr. M. Sabri Medişoğlu, Donanma Caddesi üzerinde bulunan ve geçtiğimiz günlerde, yeniden yapılması amacıyla boşaltılan semt polikliniği ve Verem Savaş Dispanseri yerine yapılacak olan Yein Sağlık Kompleksi hakkında bazı açıklamalar yaptı. Müdür Medişoğlu, konu hakkında verdiği bilgilerde “Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi’ne bağlı olan ve Donanma Caddesi üzerinde bulunan Semt Polikliniği ve Verem Savaş Dispanseri geçtiğimiz haftalarda boşaltılmıştı. Yeni yapılacak olan Sağlık Kompleksinin  ihalesi, Sağlık Bakanlığı tarafından yapıldı.  Yeni Sağlık Kompleksi binası bodrum, zemin ve 3 kat olmak üzere, toplam 5 kat üzerinde yapılacak. Şu anda yeni Sağlık Kompleksini yapacak olan firma belli yalnız yıkım işini Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirileceği için yıkımı bekliyoruz. Bunu içinde geçtiğimiz gün ikinci yıkım ihalesi yapıldı ve binayı yıkacak olan firma belli oldu.  Şimdi binanın yıkımının ardından yer teslimi yapılacak. Bodrum katı otopark olmak üzere, toplamda 5 bin 18 metrekarelik alanda yeni bina inşa edilecek” dedi.

“Yeni Sağlık Kompleksi, Gölcük için çok faydalı olacak”

Dr. Medişoğlu sözlerinin devamında, “Yıkım işlemlerinin Ekim ayının ilk haftası içerisinde yapılması bekleniyor. Yıkım işleminin tamamlanması ve arazinin temizlenmesi ile birlikte yeni binanın inşaatına başlanacak. Binanın, yer tesliminin ardından bir yıl içerisinde bitirilmesi planlanıyor. Yeni binanın içerisinde aile sağlığı merkezi, semt polikliniği, verem savaş dispanseri, 112 acil sağlık ve sağlık grup başkanlığı bulunacak. Beş hizmet de aynı binadan verilmiş olacak. Bunların dışında, İlçe Sağlık Müdürlüğü bünyesinde, sağlıklı yaşam merkezi adı altında psikolojik danışma birimi, gebe eğitim sınıfı, sigarayı bırakma birimi, obezite ve diyabet (diyetisyen polikliniği) olacak. Bina içerisinde iki adet eğitim salonu da yer alacak. Yeni Sağlık Kompleksi, Gölcük için çok faydalı olacak” dedi.

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

17 − 11 =