YENİ HÜKÜMET KONAĞININ PROJESİ BAKANLIKTA

Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş merakla beklenen Yeni Hükümet Konağı İnşaatı hakkında gazetemize önemli açıklamalarda bulunarak Hükümet Konağı Projesi’nin Avan Projesi’nin tamamlandığını ve projenin bakanlığa sunulduğunu açıkladı.

“ŞUAN BİR SIKINTIMIZ YOK”

Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş ilçemizle ilgili önemli konular hakkında açıklamalarda bulundu. Yeni Hükümet Konağı inşaatının ne zaman başlayacağı konusunda bilgi veren Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş, “Hükümet Konağın Avan Projesi bitti. Yüklenici firma tarafından tamamlandı. Projeyi bakanlığa sunduk. Bakanlık onayından sonra uygulama projesi yani fiyatlandırma gelecek. Önümüzdeki günlerde yeni Hükümet Konağı’nın fiyatlandırılmış uygulama projesinin gelmesini bekliyoruz. En kısa zamanda yapılan Avan Projesi onaylanır ve uygulama projesinin yapım talimatı gelir. Hükümet Konağı’nın yıkımında taşınacağımız yer konusunda şu anda bir sıkıntımız yok. Bu konuda birçok alternatifimiz elimizde var. Özellikle iş merkezleri ve diğer bazı özel mülkler olmak üzere taşınabilme konusunda şu an için ciddi bir sıkıntımız gözükmüyor ama bizim şu anda projelerimiz tamamlanarak ihale verme aşama noktasına gelmesini bekliyoruz. Ondan sonra yer düzenlemesine geçmemiz lazım. Taşınacağımız yerin vatandaşa yakın ve kolay erişebileceği bir bina olması gerekiyor. Bu konuda cebimizde A,B,C planlarımız var. Tabi şu anda kesinleşmediği için yani yıkım tarihi belli olmadığı için taşınmayı gerçekleştirmiyoruz. Hatta bazı kurumlarımız ön anlaşmayı yaptı ama biz daha taşınmayın dedik. Tabi bu geçici bir süre olacağı için kurumlarımız farkı yerlerde hizmet verebilir. Bilindiği gibi Jandarma Komutanlığı Binası’da Hükümet Konağı ile birlikte yıkılacak ve o arazide yeni Hükümet Konağı’na eklenecek. Jandarma Komutanlığı Binamız Şirinköy’de sorunsuz bir şekilde devam ediyor. Önümüzde ki baharda bir aksilik çıkmazsa taşınması gerçekleşecek.”

DEĞİRMENDERE’DE YENİ TRAFİK DÜZENLEMESİ

“Gölcük’te hayata geçen yeni ulaşım projesi ile Gölcük’ün trafik probleminin büyük ölçüde rahatladığını düşünüyorum. Değirmendere’de de aynı çalışmanın planlanması hususunda ilgili arkadaşlarla görüşüyoruz. Daha somut bir çalışmamız yok. Planladığımız bazı düşünceler var. Özellikle Değirmendere Sahili’ndeki yolu belli sezonlarda ve belli saatlerde kapatılmasını yararlı olacağını ben şahsım olarak düşünüyorum. Bu konunun yetkili kurumlar ve merciler tarafından değerlendirilmesi gerekir. Bu konuda önerilerimiz var ve Değirmendere’nin trafik sisteminde böyle bir çalışma olması bekleniyor. Yine aynı şekilde Değirmendere’de Belediyemiz tarafından kapalı otopark ve pazar yeri çalışması başladı. Çalışmaların en kısa zamanda bitirilmesi ile Değirmendere pazarı sokak arasından kalkmış olacak ve Değirmendere’nin otopark problemine büyük ölçüde katkı sağlayacağını düşünüyorum” dedi.

“EĞİTİMDE BİRÇOK ÇALIŞMAMIZ VAR”

Kaymakam Altıntaş ilçemizde yapımı tamamlanan ve devam eden okullar hakkında bilgi vererek, “ Gölcük’te eğitim anlamında birçok çalışmamız devam ediyor. Bunlarda Anadolu Lisemiz Ulaşlı’ya taşındı. Hacı Halit Lisemizde yeni bir düzenlememiz olacak ama okullarımız tam bitemediği için bizim düşündüğümüz uygulama tam gerçekleşmedi. Saraylı’da bulunan Kız Meslek Lisesi inşaatı bitmesi gerekiyordu. O bitmedi ve biraz uzayacak. Dolayısıyla okullarımız arasında ki yer değiştirmeleri şu anda gerçekleştiremedik. Ulaşlı’da bulunan okulumuza Denizcilik Bölümünün taşınmasını planlıyoruz. Müfettişlerimizin çalışmaları bu konuda devam ediyor. Dileriz en kısa zamanda sonuçlanır ve Endüstri Meslek Lisesi içinde bulunan Denizcilik Bölümü’nün Ulaşlı’ya taşınması söz konusu. Bunları da yakından takip ediyoruz. Hacı Halit Lisemizde şu anda eğitim devam ediyor. Fakat sınıflarda yeni uygulamalar oldu ve yeni öğrenci alınmama konusunda bir çalışmalar oldu. Şu anda okulumuzun nasıl devam edeceğini yeni okullarımızı bitmesi ile belli olacak. Okulun Sağlık Meslek Lisesi olması hususunda bir düşünce var. Bu konuda çalışmalar devam ediyor. Şu anda kısa dönemde baktığımız zaman bitme aşamasında olan inşaatlarımız bitmediği takdirde bizim düşüncelerimiz de hayata geçemiyor.”

“CUMHURİYET ORTAOKULU’NU DA AÇMAK İSTİYORUZ”

Kaymakam Altıntaş sözlerinin devamında, “Piyalepaşa İlkokulu ve Cumhuriyet Ortaokulu ve Ulaşlı’da ki lise inşaatımızı bitirdik. Hatta Ulaşlı’da eğitim öğretime başladılar. Piyalepaşa ve Cumhuriyet biraz gecikti. Normalde biz bu okullarımızı okulların açılması ile birlikte açmayı planlıyorduk ama çalışmalar tamamlanmadığı için bunu gerçekleştiremedik. Piyalepaşa İlkokulu’nda Pazartesi itibariyle öğrencilerimiz yeni okullarında eğitim almaya başladılar. Cumhuriyet Ortaokulu’nda okul inşaatımız bitti çevre düzenlemesinde bir iki eksiklik var.  En kısa zamanda Cumhuriyet Ortaokulu’nu da açmak istiyoruz. Gölcük’te inşaatlar konusunda biraz talihsizlikler yaşadığımız için kesin şu tarihte açacağız diyemiyoruz ama en kısa zamanda açmayı planlıyoruz. Çünkü tarih verdiğimiz zaman bir aksilik çıkıyor ve verdiğimiz tarihte gerçekleştiremiyoruz. Bu sefer hem öğrenci hem de veli ümitlenmiş oluyor. Bu nedenle kesin bir tarih vermek istemiyoruz. Fakat şunu söyleyebilirim arkadaşlarımız çalışıyorlar ve okullarımızı en kısa zamanda teslim etmek için gayret gösteriyorlar. Saraylı’da bulunan inşaatımız hiç beklemediğimiz şekilde bir gecikme oldu. Aslında hızlı giden bir inşaattı. Fakat maalesef biraz tasfiye gitti. Bugünlerde yeni bir müteahhide verilerek çalışmalara devam etmesi bekleniyor. Bu okulumuzun da ikinci döneme yetiştirilmesi planlanıyor” diyerek açıklamalarını tamamladı.

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

59 − = 57