Yavuz Çifti, Günlerini Derince İlçesine Ayırdılar

Vali Seddar Yavuz ve eşi Selda Yavuz, “Gönülden Gönüle” projesi kapsamında toplumun dezavantajlı kesimine yönelik yapılan hane ziyaretlerini bugün de Derince İlçemizde devam ettirdi. Yavuz Çifti, Pandemi kurallarına da riayet ederek, Derince ilçemizde gerçekleştirdikleri ziyaretlerinde devletin şefkat elini hissettirmeye devam etti.

Yavuz Çiftinin İlk Ziyaretleri Şehit Yakınları ile Gazilere Oldu

Şehitlerimizin emanetleriyle bir araya gelen ve onlara özel bir ilgi gösteren Vali Seddar Yavuz ve eşi Selda Yavuz; Derince ilçemizin farklı mahallelerinde ikamet eden Şehitlerimiz; Turan Katkay, Fevzi Polat, Erkan Aydın, Mehmet Keskin ve Ahmet Aras’ın  ailelerini ziyaret ettiler.

Şehitlerimizin emanetlerine bir ihtiyaç ve taleplerinin olup olmadığını soran Yavuz Çifti, “Vatan, bayrak ve millet sevgisi uğruna bir an bile düşünmeden şehadete yürüyen yiğitlerimiz ve onların kıymetli aileleri için ne yapsak azdır. Şehit ve gazilerimizin ortaya koydukları azim ve kararlılık sayesinde tarih sahnesinde millet olarak varlığımızı sürdürüyor ve bu vatan toprakları üzerinde onlardan aldığımız güçle huzurlu bir şekilde yaşıyoruz. Sizler bize Şehitlerimizin emanetisiniz, sizin isteklerinizin başımızın üstünde yeri var. dediler.

Gazilerimizi de unutmayan ve onların da gönlünü alan Yavuz Çifti, Derince’de ikamet eden Gazilerimiz;  Yavuz Demirci, Edem Ceylan, İsmail Sayan, Mümin Olca, Muzaffer Çetin’i ziyaret ettiler. Gaziliğin onur ve şerefini yaşayan gazilere her zaman borçlu olduklarını belirten Vali Yavuz: “Şehitlerimiz de Gazilerimiz de bu aziz vatan uğruna canlarını hiçe sayan kahramanlarımızdır, yalnızca ailelerinin değil tüm milletimizin evlatlarıdır. Sizleri seviyoruz. Vücutlarında onur abidesi olarak yaralarını taşıyan kahraman gazilerimize minnet ve şükran duygularımızı sunmak, devletimizin hizmetini ulaştırmak bizim en önemli vazifemizdir.” diyerek, sağlıklı bir ömür temennisinde bulundular.

Yavuz çiftinin ziyaretleri ile mutlulukları yüzlerinden okunan gazilerimiz ve şehit aileleri“Sizlerin evlerimize gelerek bizleri ziyaret etmesi büyük bir onur ve mutluluk.  Allah devletimize zeval vermesin.” diyerek, Yavuz Çiftine, her zaman yanlarında olup kendilerini yalnız bırakmadıkları için memnuniyetlerini belirttiler.

Yavuz Çifti Engellilerle Gönül Köprüsü Kurdu

Engelli vatandaşlarımızın gönüllerinde köprü kuran, onları unutmayan Yavuz Çifti, Derince’de ikamet eden; Ferruh Katkay, Gülşah Yağmur Yazıcı, Elif Hıdır, Yunus Emre Yiğit, Betül Gökdemir’i evlerinde ziyaret edip, hal ve hatırlarını sorarak, ihtiyaç ve taleplerini dinlediler.

“İnsanı yaşat ki devlet yaşasın” şuuruyla hareket eden sosyal devlet anlayışına sahip olarak engelli vatandaşlarımızın umutlarını yitirmeden mutlu bir yaşam sürmeleri için çaba sarf etmenin en önemli sorumluluklarının başında geldiğini belirten Valimiz Seddar Yavuz ve eşi Selda Yavuz:  “Devletimiz, engellilerimizin önündeki engelleri kaldırarak sosyal hayat içerisinde yer almalarını sağlamaya çalışıyor.  Hep birlikte, hepimizin aday olduğu engelli olma ihtimali çerçevesinde, engelli vatandaşlarımıza gereken saygı ve gereken özeni göstererek onların hayatını kolaylaştırmalıyız. Onların sosyal hayatın içinde yer almasını sağlamalıyız. Engelli vatandaşlarımızın dün olduğu gibi bundan sonra da daima yanındayız. Gönüllere ve dualara talibiz. Sizlerle bir arada olmayı, önemsiyoruz.” diyerek, ihtiyaçlarının karşılanması hususunda yanında hazır bulunan yetkililere talimat verdiler.

 

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı yardımları ile geçimini sağlayan 5 ailenin de yaşadıkları sıkıntı ve sorunları dinleyen Vali Seddar Yavuz ve eşi Selda Yavuz, yapılması gerekenler noktasında gerekli talimatları verdi. Vatandaşlarımızın sorunlarının çözümü ve ihtiyaçlarının giderilmesi konusunda katkıda bulunmaya devam edeceklerini belirten Yavuz çifti, devletin sıcak ve şefkatli elinin her zaman üzerlerinde olacağını ifade etti.

Vali Seddar Yavuz’un daha önce görev yaptığı yerlerde de başarı ile uyguladığı projelerinden biri olan  “Gönülden Gönüle” projesi kapsamında  toplumun dezavantajlı gruplarına yönelik olarak başlatılan; Şehit aileleri, gaziler, engelliler, yaşlılar, yetim ve öksüzler ile ekonomik yoksunluk içinde bulunan vatandaşlarımızın gönüllerini almak, devletimizin şefkatli yüzünü ve sıcak elini hissettirmek, insanlarımızın gönlüne girmek, toplumsal duyarlılık oluşturmak, ihtiyaç sahiplerinin taleplerinin kısa sürede çözülerek toplumun refah seviyesini arttırmak, devlet ve halk arasındaki bağı güçlendirmek, sorunları yerinde incelemek ve kalıcı çözümler üretmek, maddi ve manevi sıkıntılarını gidermek, toplumsal değerlerin varlığını hissettirmek amacıyla Yavuz çiftinin Derince ilçemizdeki 20 aileye daha yaptıkları ziyaretlerle beraber, Sayın Valimiz ve Eşi bu güne kadar ilimizde 295 aileyi evlerinde ziyaret ederek gönül köprüleri kurmaya devam ettiler.

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

48 − = 45