Yanan evde mahsur kalan çocuğu balkona tırmanarak kurtardı

Gölcük Değirmendere’de bir binanın 3’üncü katında çıkan yangında Yasemin Yılmaz, 2 yaşındaki oğlu Ali Evren ile balkonda mahsur kaldı. Orhan Cıvık balkona tırmanarak komşusunun çocuğunu kurtarırken, anne ise itfaiye tarafından evden çıkarıldı.

Olay sabah saatlerinde, Gölcük Değirmendere Merkez Mahallesi Mithat Gürses Caddesi üzerinde meydana geldi. 4 katlı binanın 3’üncü katında henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı.

KOMŞULARI BAĞIRDILAR

Evinin yandığını gören Yasemin Yılmaz, 2 yaşındaki oğlu Ali Evren’i de yanına kendilerini korumak için dairenin balkonuna çıktı. Bu sırada çevredeki bina sakinlerinin sesleri duyan yardıma koşan Orhan Cıvık, anne ile çocuğun mahsur kaldığı balkona tırmandı.

HASTANEYE SEVK EDİLDİLER

İtfaiye gelmeden önce küçük Ali Evren’i alan Orhan Cıvık, tekrar aşağıya inerek çocuğu ambulansa götürdü. Bu sırada olay yerine gelerek alevlere müdahaleye başlayan itfaiye ekibi de, balkondaki anneyi kurtararak binadan çıkardı. Anne ve oğlu sağlık kontrolünden geçirilmek için Gölcük Necati çelik Devlet hastanesine kaldırılırken, yangın nedeniyle ev hasar gördü.

ÇOCUĞU BALKONA TIRMANDI KURTARDI

Balkona tırmanarak küçük çocuğu kurtaran Orhan Cıvık, “Ben karşı binada oturuyorum. ‘Yangın var’ diye sesleri duydum. Kadınla çocuğu gördüm orada alevlerin içerisinde. Kafalarını görebiliyordum sadece. Arka taraftan koşarak geldim. Balkon demirlerinden tırmanıp çocuğu aldım. Aşağı indim. Kadına bağırdım o da insin diye, ama kadın kilolu. Çıkma şansı hiç yoktu. Sonra onu da itfaiye aldı. Çok şükür kimsenin canına bir şey olmadı.” dedi.

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

81 − 73 =