Vira Bismillah 1 Eylül’de başlıyor

Denizde avlanma yasağının kalkacağı 1 Eylül için balıkçılar son hazırlıklarını yapıyor. Yeni sezona yeni umutlarla hazırlanan balıkçılar bu yıl özellikle hamsi bolluğu bekliyor

Ekmeklerini denizden çıkaran balıkçılar için yeni av sezonu geldi çattı. 1 Eylül itibariyle denizlerde avlanma yasağının kalması ile birlikte “ Vira Bismillah” diyecek olan balıkçılar ağlarını onarmaya, teknelerinin son kontrollerini yapaya devam ediyor. Yeni sezin heyecanı için son hazırlıklar 1 Eylül’e kadar tamamlanmış olacak. Karamürsel Ereğli Balık Halinde ve balıkçı limanında da yasağın kalkmasına günler kala balıkçıların çalışma temposu iyice arttı. Yeni sezona yeni umutlarla hazırlanan balıkçılar bu yıl özellikle hamsi bolluğu bekliyor

DENİZ KİMSEYİ AÇ BIRAKMAZ

30  Ağustos gecesi saatler 00.00’ı gösterdiğinde dualarla denize uğurlanacak olan balıkçılar yeni sezonda 6 büyük gırgır 5 adette küçük ölçekli tekne ile ekmeklerinin pişine düşecek. Yaklaşık 180 kişilik tayfanın çalışacağı sezon öncesi balıkçılar bu sezon özellikle palamut bolluğu olacağını ifade ediyor. Balıkçılar, denizin bu sezonda emeği ile geçinen hiç kimseyi aç bırakmayacağının altını çiziyor.

İSTAVRİT VE PALAMUT BOL OLACAK GİBİ

Ekmeklerini denizden çıkarmaya hazırlanan balıkçılar “Bu yılda daha iyi ve güzel bir sezon geçirmek istiyoruz. Aldığımız bilgilere göre bu sezon özellikle hamsi bu yıl bol olacak. sardalya ve istavrit de öne çıkıyor. Palamut geçen seneye oranla daha zayıf olması bekleniyor. Kazasız belasız, herkesin umduğunu bulduğu bereketli bir döneme girmek istiyoruz” ifadelerini kullandılar.

BALIK SEZONUNDA YENİ UMUTLARLA

Her yıl olduğu gibi bu yılda yeni sezondan umutlu olduklarını sözlerine ekleyen balıkçılar “Hazırlıklarımızın artık sonuna doğru yaklaştık. Deniz emeği ile alın teri ile çalışan hiç kimseyi aç bırakmaz. Her yıl olduğu gibi bu sezonda yeni umutlarla ağlarımızın başına geçeceğiz. Umarız tüm balıkçılar için güzel bir sezon olur” dediler.

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

4 + 4 =