VALİ AKSOY; İHTİYAÇ SAHİBİ VATANDAŞLARIMIZI BULUN

İhtiyaç sahibi vatandaşları bulun

Gölcük’te muhtarlar toplantısında konuşan Vali Hüseyin Aksoy, “Esas görevimiz gerçekten ihtiyaç sahibi olan vatandaşlarımız varsa onları bulmak ve onlara ulaşmaktır” dedi

Gölcük’te Muhtarlar Toplantısı Vali Hüseyin Aksoy, başkanlığında gerçekleştirildi. Gölcük Belediyesi Kazıklı Kervansaray Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıya; Vali Yardımcısı Suat Yıldız,  Gölcük Kaymakamı  Mustafa Irmak, İl Emniyet Müdürü Necati Denizci, İl Jandarma Komutanı Albay Osman Aslan, Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, Gölcük Muhtarlar Dernek Başkanı Bilge Saral, kamu kuruluşlarının il ve ilçe müdürleri ve Gölcük ilçesi muhtarları katıldı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan programda Kocaeli genelinde her ay bir ilçede bütün kurum müdürleriyle birlikte muhtarlarla toplantı gerçekleştiren Vali Aksoy, yaptığı konuşmada en önem verilen konuların başında eğitim geldiğini söyledi.

 

HEDEF YÜZDE YÜZE ULAŞMAK

Ortak arzunun okul çağında olup okula devam etmeyen hiçbir öğrencinin kalmaması olduğunu belirten Vali Aksoy, “Muhtarlarımızın kendi bölgelerinde okul çağında olup okula devam etmeyen öğrenciler varsa onları bildirmeli. Okul öncesinde özellikle 5 yaş grubunu mutlaka okula kazandırmalıyız. Geçtiğimiz yıl %99’ları bulduk. Hedefimiz %100’ü bulmaktır. Bu yönüyle sizlerin desteğine ihtiyacımız var. Okullarımızın güvenliğini önemsiyoruz. Çocuklarımızın güvenli bir şekilde okuldan eve girmeleri bizim için önem taşıyor. Bir Valilik Emri yayınladık ve bu emirde okul çevresinde öğrenci veya veli değilse belirli kişi ya da grupların beklemesine yasak koyduk” dedi.

 

DESTEK İSTEDİ

Uyuşturucu ve bağımlılıkla mücadele eylem planını hazırlayarak ilgili kurumlara gönderdiklerini söyleyen Vali Aksoy şu ifadelere yer verdi: “Bağımlılık ve uyuşturucu ile mücadele konusunu oldukça önemsiyoruz. Bölgenizde uyuşturucu kullanan ya da kullanılan alanlar varsa bu alanları mutlaka güvenlik birimlerimizle paylaşmalısınız. Bununla mücadele etmek hepimizin görevidir. Güvenlik birimlerimiz son yıllarda çok önemli başarılara imza atmıştır. Zaman zaman yasadışı göç konusunda bu bölgelerde kullanılabiliyor. Bu tür tanımladığınız şüpheli kişiler varsa bunları mutlaka güvenlik birimlerimizle paylaşmanızı istiyoruz.

 

İHTİYAÇ SAHİBİ VATANDAŞLARIMIZI BULUN

Çeşitli nedenlerle ihtiyaç sahibi olmasına rağmen müracaat etmemiş olan vatandaşlarımız olabilir.  Bu tür vatandaşlarımız varsa sizlerden ricamız Kaymakam arkadaşlarımıza, sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfımıza bildirmenizdir. Esas görevimiz gerçekten ihtiyaç sahibi olan vatandaşlarımız varsa onları bulmak ve onlara ulaşmaktır. Bir başka çalışmamamız da “Engelli Bilgi Bankası”dır.  Sağlık Müdürlüğümüzle birlikte temel amacımız; Kocaeli’deki bütün engellileri tek bir sistemde görebilmektir. Bir bölge veya bir ilçede engelli türü yoğunlaşmışsa bunu fark etmek ve bununla ilgili araştırmaları yapmaktır.

 

1300’Ü AŞAN ÇOCUĞU SOKAKTAN TOPLADIK

Sokakta dilenen, çalışan çocuk istemiyoruz. Sokakta çalışan dilenen çocukların suça bulaşması, farklı noktalara gitmesi sokaklar bakımından büyük risk oluşturuyor. Valilik emri yayınlayarak; sokakta çalışan ve dilenen bir çocuk gördüğümüzde; ilk tespitimizde ailesine teslim ediyoruz. Bu güne kadar bin 300’ü aşan çocuğumuzu sokaktan topladık. Bölgelerinizde, mahallelerinizde dilenen ve çalışan çocuklarınız varsa bunları mutlaka güvenlik birimlerimize bildiriniz. Amacımız ceza kesmek değil, vatandaşımızın kaza yapmasını önlemek. Trafik kazaları bizim canımızı yakan unsurlar. Trafik kazaları gözlemlendiğinde öne çıkan 3 ihmalin olduğu gözüktü. Bunlardan birincisi araç kullanırken cep telefonuyla konuşmak, ikincisi makas atmak ve üçüncüsü ise emniyet kemeri takmamak. İçişleri Bakanlığımız bu 3 suç türü ile ilgili Emniyet ve Jandarma teşkilatındaki bütün personele ceza tutanağı yazma yetkisi verdi. Burada amacımız ceza kesmek değil, vatandaşımızın kaza yapmasını önleyici bir tedbir olarak bunu uygulamaya geçirmek durumundayız.

 

PROVOKASYONA MÜSAADE ETMEMELİYİZ

İlimizde 58 bin civarında Suriye kökenli yaşayan vatandaş olduğunu söyleyen Vali Aksoy, “Bunlar ağırlıklı olarak Gebze ve Darıca bölgesinde ancak ilimizin çeşitli bölgelerinde de yaşamaya devam ediyorlar. Zaman zaman çok basit olaylar toplumda farklı algılanabiliyor. Bizim sizlerden istirhamımız herhangi bir olay olduğunda ilçe kaymakamımızla, ilçe emniyet, jandarma ve ilçe belediyelerimizle paylaşmanızdır. Provokatif bir takım girişimlere müsaade etmememizdir. Hiç kimsenin suç işleme özgürlüğü yoktur, kim suç işliyorsa cezasını çeker, gereği yapılır.” şeklinde konuştu. Toplantının ardından Vali Aksoy, muhtarların sorun ve taleplerini dinleyerek, gereğinin yapılması ve takip edilmesi hususunda orada hazır bulunan kurum müdürlerine talimat verdi.

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

53 + = 60