UZUNER VE YÖNETİMİ KARAOSMANOĞLU’NU ZİYARET ETTİ

 

 

Başkan İbrahim Karaosmanoğlu, Gölcük ve Köyleri Yardımlaşma Derneği Başkanı Ergün Uzuner ve beraberindeki heyetle bir araya geldi.Kentimizdeki tüm kültürleri kucakladıklarını da dile getiren Başkan Karaosmanoğlu, nazik ziyaretleri için Gölcük ve Köyleri Yardımlaşma Derneği yönetimine teşekkür ederken, “Yüzyıllarca birikmiş olan ve özümüz kabul ettiğimiz kültürel değerlerimizi tanıtmak ve yaşatmak için büyük çaba sarf ediyoruz” dedi.

 

 

 

 

Farklı kültürlerin bir arada huzur içerisinde yaşadığı güzel bir şehir olarak Kocaeli’yi tanımlayan Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Gölcük ve Köyleri Yardımlaşma Derneği Başkanı Ergün Uzuner ve beraberindeki heyetle bir araya geldi. Görüşmede “Bizler iyi günde kötü günde bu coğrafyanın kaderine ortak oluyoruz” diyerek konuklarını ağırlayan Karaosmanoğlu, “Kanımız, gözyaşımız, alın terimiz bu topraklara karışmıştır. Bizi biz yapan kültürlerin ve medeniyetlerin yaşatılması ve gelecek kuşaklara aktarılmasına gayret gösteriyoruz. İşte ortaya koyduğumuz her proje, bu amaca hizmet ederek önemli bir misyona hizmet ediyor” dedi.

“KARDEŞLİK MİRASIMIZ İLELEBET YAŞAYACAKTIR”

Kentimizdeki tüm kültürleri kucakladıklarını da dile getiren Başkan Karaosmanoğlu, nazik ziyaretleri için Gölcük ve Köyleri Yardımlaşma Derneği yönetimine teşekkür ederken, “Yüzyıllarca birikmiş olan ve özümüz kabul ettiğimiz kültürel değerlerimizi tanıtmak ve yaşatmak için büyük çaba sarf ediyoruz. Anadolu’nun ve gönül coğrafyamızın tüm kültürel değerlerinin korunması ve sahip çıkılmasının yanı sıra sürdürülebilir olması bakımından sivil toplum kuruluşlarımızın çalışmalarını da çok önemli buluyorum” ifadelerini sarf etti. Güçlü devlet, güçlü millet kültürel değerler korunduğu sürece baki kalacaktır vurgusu da yapan Karaosmanoğlu, “Allah birliğimize, dirliğimize zeval vermesin. Kardeşlik mirasımız ilelebet yaşayacaktır” şeklinde konuştu.

“TÜRKİYE HER ALANDA GELİŞTİKÇE BU SALDIRILAR OLACAKTIR” 

Anadolu’nun, insanlığın vicdanı ve tek güvenli limanı olduğunu da belirten Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Türkiye’nin bir süredir ekonomik baskılarla yaşadığı sıkıntıların sebebini tam da burada aramalıyız. Ülkemizin maruz kaldığı saldırılar, dünya üzerinde oynanan oyunları cesaretle her platformda söylemesi olarak ifade edebiliriz. Sadece bu olarak düşünmek de yeterli olmayacaktır. Türkiye her alanda geliştikçe ve kalkındıkça bu saldırılar olacaktır. Ancak her alanda tam bağımsız olana kadar Türkiye’nin bu kararlı adımları devam edecektir. Bizler ve STK’ların en önemli görevi bin yıllık göz bebeğimiz Anadolu’yu güçlü tutmak, çocuklarımızı ve gençlerimizi bilimin ışığında donanımlı yetiştirmektir. Şunu bir kez daha ifade etmek istiyorum ki Anadolu medeniyeti aslında Orta Doğu, Afrika, Orta Asya, Balkanlar ve Kafkaslar’ı kollayan bir güçtür. Bu güç ve set asla yıkılmayacaktır. Çünkü bunun yıkılması da o coğrafyalarda yaşanacak büyük sıkıntılara sebep olacaktır” açıklamasını yaptı.

“GÜÇLÜ OLMALIYIZ BAŞKA ŞANSIMIZ YOK” 

“Siyasette, diplomaside, ekonomide, ticarette, teknolojide velhasıl her alanda güçlü olmak mecburiyetindeyiz” diyerek sözlerini sürdüren Başkan Karaosmanoğlu, bunu başarabilmek için de her birey ve kurumun kendi üzerine düşeni yapması gereğini belirtti. “Ülke olarak güçlü olmalıyız başka şansımız yok” vurgusu da yapan Karaosmanoğlu, “Aksi takdirde bu güzel vatanda bir gün daha yaşama hakkı tanımazlar. Güçlü olmalıyız. Bu konuda asla hata yapmamalıyız, zafiyet gösteremeyiz” dedi. Türkiye’nin tüm Müslümanların hamisi, umudu olduğunu söyleyen Karaosmanoğlu, “Özgünlüğüne büyük önem veren bu aziz millet, mazlumları da sahiplenen ve koruyan yegâne halktır. Şimdi STK’larımız ve kamunun tüm kurumları Türkiye’nin gelişimine katkı sunabilmek için daha fazla çalışmalıyız” diyerek sözlerini tamamladı. Görüşmede Büyükşehir Belediyesi’nin 2. Kafkasya Yaz Şenlikleri’ne verdiği destek için Gölcük ve Köyleri Yardımlaşma Derneği Başkanı Ergün Uzuner ve beraberinde ki heyet Başkan Karaosmanoğlu’na teşekkür etti.

 

 

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

38 − 36 =