Uyuşturucuyla Mücadelenin Gizli Kahramanları Anneler Olacak

İçişleri Bakanlığının “En İyi Narkotik Polisi: Anne” projesi kapsamında Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünün uzman ekipleri tarafından Anadolu Kalkınma Vakfı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde annelere uyuşturucu kullanımının henüz başlanmadan önüne geçme konusunda eğitim verildi.

Çocukların ve gençlerin uyuşturucu kullanımının önüne geçme konusunda anne duyarlılığından faydalanmak amacıyla İçişleri Bakanlığımız tarafından hayata geçirilen “En İyi Narkotik Polisi: Anne” projesi iki yıldır devam ediyor. Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğünde görevli narkotik polislerinin il genelinde yaptığı bilgilendirmelerden biri de AKV Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde gerçekleştirildi. Okulun velileriyle bir araya gelen narkotik uzmanları; madde bağımlılığı, bu bağımlılığa giden yollar, öncesinde alınacak önlemler, bağımlılığa yakalanan kimselere nasıl yaklaşılması noktasında hayati bilgiler verdiler.

Uyuşturucu kullanımının henüz başlanmadan önüne geçilmesinin amaçlandığı bilgilendirmeye katılan veliler, gençlerin uyuşturucu batağından korunması adına böyle bir çalışma yapılmasından duydukları memnuniyeti dile getirdi. Emniyet yetkililerine teşekkür eden veliler artık kendilerinin de gizli bir narkotik polisi gibi davranacaklarını dile getirdiler.

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

5 + 4 =