Üniversiteye Hürriyet geldi

 

Millet İttifakı İzmit Belediyesi Başkan adayı Hürriyet, KOÜ gençleriyle üniversite kantininde ve öğrencilerin sıklıkla bindiği Hat-33’te görüştü, sorunlarını ve nasıl bir İzmit hayal ettiklerini dinledi.

Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesi’nin önemli bir konuğu vardı. CHP Kocaeli Milletvekili ve Millet İttifakı İzmit Belediyesi Başkanı Adayı Fatma Kaplan Hürriyet önceki Umuttepe Yerleşkesinde gençlerle görüştü. Üniversite kantininde gençlerin masalarına misafir olarak hoş bir sürpriz yapan Başkan adayı Hürriyet, öğrencilerin hayalindeki İzmit’i sordu.

MİNİBÜSTE HÜRRİYET SÜRPRİZİ

Kocaeli Üniversitesi öğrencilerinin kentte yaşadıkları sıkıntıları can kulağıyla dinleyen Hürriyet, sosyal yaşamlarını ve bir gün içerisinde İzmit’te neler yaptığını dinledi. Başkan adayı Fatma Kaplan Hürriyet, öğrencilerin gözünden İzmit’i ve sorunlarını tek tek not aldı, sunduğu çözüm öneriyle İzmit’i daha yaşanabilir bir kent haline getireceğinin sözünü verdi. Kampüs içerisinde öğrencilerle tanışan Hürriyet daha sonra Kocaeli Üniversitesi öğrencilerinin sıklıkla bindiği Hat-33 No’lu minibüse binerek, öğrencilere bir sürprizi de burada yaptı. Minibüste karşılarında Fatma Kaplan Hürriyet’i gören üniversite öğrencileri özellikle ulaşım ve barınma anlamında yaşadıkları sıkıntıları anlattı.

İNOVASYON MERKEZİ İLE ÜRETİME KATMA DEĞER

Belediye Başkan adayı Hürriyet öğrenci buluşmasından sonra yaptığı açıklamada gençlerin yaşadığı sorunları dinlemenin kendisi için ne kadar önemli olduğunu vurgulayarak, “Ben de öğrencilerimiz gibi Kocaeli Üniversitesi’nde 4 sene okudum ve Hukuk Fakültesi’nden mezun oldum. Şimdi de yüksek lisansım devam ediyor. Onların yaşadığı sıkıntıları çözebilmek için, sorunları bir de onlardan dinlemek istedim. Kuracağımız, İzmit Çınar Gençlik ve İnovasyon Merkezi ile özellikle Kocaeli Üniversiteli gençlerimizin İzmit iş hayatına ve üretimine katma değer yaratmasını hedefliyoruz” dedi.

ÜNİVERSİTELİ GENÇLERE İSTİHDAM İMKANI

İzmit Belediyesi Başkan adayı Fatma Kaplan Hürriyet üniversite öğrencilerinin daha rahat bir kentte yaşamalarını istediğini söyleyerek, “İşsiz ve mezun gençlerimize, istihdam sağlanması için sanayi kuruluşları ile işbirliği halinde nitelikli meslek edindirme kursları açacağız. Üniversite öğrencilerinin ve akademisyenlerin barınma ihtiyaçlarını çözmek için İzmit Çınar Yurt yapacağız. Ayrıca öğrencilerimiz için kuracağımız ‘Öğrenci Çamaşırhanesi ile Türkiye’nin dört bir yanından gelen gençlerimizin hayatlarını bir nebze olsun rahatlatmak istiyoruz” şeklinde konuştu.

ÖĞRENCİ KENTE İNECEK, ESNAF BAYRAM EDECEK

Üniversite öğrencilerinin İzmit’te daha rahat ve özgürce yaşamalarının, düzenlenen her etkinlikten faydalanmasının sadece öğrencilere değil İzmit esnafına da önemli miktarda katkı sunacağını söyleyen Hürriyet, “Üniversitemizi kentle entegre ederek her anlarını daha mutlu yaşamalarını sağlamak istiyoruz. İzmit’i festivaller kenti haline getirdiğimizde öğrencilerimiz İzmit’e çok büyük bir değer katacak. Ancak şu an görüyoruz ki, üniversite ile kent işbirliği lafta kalıyor. Bunu tersine çevirmek ve öğrencinin yaşamaktan zevk alacağı bir kent haline getirmek için elimizden geleni yapacağız” açıklamasında bulundu.

 

 

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

41 − 40 =