Uluslararası Kırkyama Şenliği Başvuruları Başladı
Gölcük Belediyesi her yıl geleneksel olarak düzenlediği Uluslararası Nakışlı Kırkyama Şenliği bu yıl 23-24-25 Ağustos tarihleri arasında 10. sunu gerçekleştirecek. Bu kapsamda şenlikte yer almak isteyenler için başvurular başladı.
Geleneksel Türk El sanatlarından olan Kırkyama sadece Türkiye’de değil dünyanın pek çok ülkesinde yaygın olarak kullanılan bir tekniktir. Kare, üçgen vb. geometrik şekillerle, değişik renk ve desenlerde kumaş parçalarının bir araya getirilmesiyle yapılır. Bu kapsamda Gölcük Belediyesi’nin 10.sunu gerçekleştirileceği Uluslararası Nakışlı Kırkyama Şenliği & Çalıştayı başvuruları başladı.
SON BAŞVURU 5 NİSAN
Gölcük Belediyesi ev sahipliğinde 23-24-25 Ağustos 2019 tarihinde Değirmendere Çınarlık Meydanında gerçekleştirilecek olan 10. Uluslararası Nakışlı Kırkyama Şenliği & Çalıştayı için http://festival.golcuk.bel.tr web sayfasından başvurular alınacaktır. Katılmak isteyenler http://festival.golcuk.bel.tr web sayfasının başvurular bölümündeki başvuru formu doldurarak festival@golcuk.bel.tr mail adresine görsellerle başvuruda bulunabilirler. Ayrıntılı bilgi almak isteyeler 0262 414 45 83 – 0549 735 26 94 nolu telefonları arayabilirler. Kırkyama Festivali başvuruları 5 Nisan 2019 tarihinde saat 17.00 de son bulacak. Yurtiçi ve yurtdışından pek çok kırkyama sanatçısının katılacağı festivalde birbirinden farklı etkinliklerle dolu dolu 3 gün tüm sanatsever halkımızı beklemektedir.
BÖYLESİNE ÖNEMLİ BİR ŞENLİĞE EV SAHİPLİĞİ YAPMANIN GURURUNU YAŞIYORUZ
Bizler Gölcük Belediyesi olarak Belediyecilik hizmetlerimizin dışında sosyal belediyecilik anlayışı ile kültürel ve sosyal etkinlikler gerçekleştirmekte ve çeşitli ulusal ve uluslararası etkinliklere ev sahipliği yapmaktayız. Geçmişte ev hanımlarının eskiyi yeniye çevirerek ev ekonomisine katkıda bulunma gayreti ile ortaya çıkan Kırkyama sanatı günümüzde geleneksel el sanatı olarak bilinmektedir. Kırkyama sanatı kırkpare, yamalı bohça, yüzpare, kuriş, Trakya’da benaluka, parçalı bohça adlarıyla da karşımıza çıkmaktadır. Bu oluşuma sadece parçaların birleştirilmesi gözüyle bakmamak gerekir. Bunlar toplumların gelenek – görenek, örf ve adetleri gibi değişiklik gösteren yaklaşımların bir göstergesidir. Gölcük Belediyesi olarak bu yıl onuncusunu gerçekleştireceğimiz Uluslararası Nakışlı Kırkyama Şenliği & Çalıştayına ev sahipliği yapmanın gururunu yaşıyoruz. Geleneksel el sanatlarımızın bir dalı olan ve bu yıl onuncusunu gerçekleştireceğimiz festivalimize katılımınızı içtenlikle arzu eder ve bundan büyük bir onur duyacağımı ifade emek isterim. Gölcük’ün adının duyurulduğu, Gölcük Belediyemizce gerçekleştirilen festivalimizde emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunarım” dedi.