‘ÜLKEMİZDE İŞSİZLİK HAD SAFHADA’

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İlçe Kadın Kolları Yönetimi, geçtiğimiz gün parti binalarında bir araya geldi. Başkan İşeri, yaptığı açıklamada gündemi değerlendirdi.

‘‘Ata’mızın öncülük ettiği mücadele sayesinde vatanımız özgürlüğüne kavuştu’’

CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Mine İşeri, yaptığı açıklamada, ‘Ulusumuzun kurtarıcısı, Cumhuriyetimizin Kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü, vefatının 81. yıldönümünde hep birlikte andık. Atatürk ve silah arkadaşlarını rahmetle anıyor, gazilerimizi şükranla yad ediyoruz. Biliyorsunuz ki ülkemizde 10-16 Kasım, Atatürk Haftası olarak kutlanıyor. Ülkemizi esaret günlerinden kurtaran Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, 10 Kasım 1938 günü ülkeyi yasa boğmuş ve o gün saat 09.05’te hayatına veda etmiştir. Türk milletini hüzne boğan o gün, 1938’den günümüze kadar her yıl 10 Kasım’la başlayan hafta, Atatürk Haftası’dır. Yurdumuzun kurtarıcısı olan Atatürk’ün başarıları ne kadar yazılsa da bitmez. Ata’mızın öncülük ettiği mücadele sayesinde vatanımız özgürlüğüne kavuştu. Türklerin, ulusun ve geleceğin kaderini, kendi özgür iradeleri ile benimsemeleri gerektiğini düşündü. Türk ulusunun özgür ve esaretten kurtularak çağdaş medeniyetler seviyesine ulaşmasındaki en büyük rolü kendisi üstlenmiştir. Türk milletine yol göstermiştir” diye konuştu.

‘Ülkemizi zor günler bekliyor’

Ülkemizde enflasyon oranının gerçeği yansıtmadığını ve yapılan zamları eleştiren İşeri, “Enflasyon düştü deniyor ama intiharlar işsizlik sebebiyle çoğaldı. Bu durum ne yazık ki ülkemizde artmış durumda.  Bunun gerekçesi iyi araştırılmalı, sorunlar mutlaka çözülmelidir. Yaşadığı maddi sıkıntı sebebiyle 4 çocuğu ile birlikte intihar edenler oldu. Bu duruma asla duyarsız kalınmamalı. İşsizlik had safhada. Bir ihtiyacımız olduğunda fiyatların arttığını görüyoruz. Bir ürüne zam gizlice yapılıyor. Yılbaşı ile birlikte gelecek vergiler, halkın üzerine yığılıyor. Vatandaşlar bu işin içinden nasıl çıkacak bilmiyor, bizlerde bilmiyoruz. Ne yazık ki ülkemizi zor günler bekliyor” diyerek açıklamalarını tamamladı.

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

− 3 = 1