ÜLKEMİZDE BAŞKANLIK SİSTEMİ ÇÖKMÜŞTÜR

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gölcük İlçe Başkanı İsmet İşeri, gazetemize yaptığı açıklamada ülkemizin geldiği noktada Başkanlık sisteminin çöktüğünü belirterek, seçimden sonra yeni sistemle ilgili söylenenlerin ülkemizde tam tersi etki yarattığını vurguladı.

İşeri, ‘Bu anlayış içerisindeki ekonomiyi düze çıkartmak oldukça zor’

CHP İlçe Başkanı İsmet İşeri, ‘Başkanlık sistemi bizim ülkede hiç bir zaman bizim ülkemizde kabul göreceğini dile getirmedik. Tek adamlı dönemde piyasaların buna güven duyması mümkün değil. Çünkü hiç kimsenin yatırım yapmaya hevesi yok. Çünkü her an malına, mülküne el konulabilecek bir ortam var. Yasama, yürütme ve yargının bir kişide toplandığı bir ülkede; ne demokrasiden ne adaletten söz etmek mümkü değil. İnsanlar kendilerini güvende hissetmiyor. Dış yatırımcılar gelmediği gibi ülkemizdeki yatırım sahipleri de yatırım yapmaktan çekiniyorlar. Bu anlayış içerisindeki ekonomiyi düze çıkartmak oldukça zor. Temennimiz ülkenin iyiye gitmesi, refah seviyesinden herkesin eş değer pay alması, ama bu güvensizlik ortamı hem ekonomiyi perişan etti. Buna bağlı olarak döviz piyasaını da allak bullak etti. Şu anda Türk parasının değieri yüzde 30 değer katbetmiş durumda. Malumunuz doğalgaza elektriğe gelen zamlar ortada’ dedi.

‘Ekonomi şahlanacaktı, terör bitecekti, tam tersi oldu’

İşeri, ‘Cumhurbaşkanlığı sistemiyle, daha hızlı kararlar alınacak ve hükümete olan güven artacak deniyordu. Oysa tam tersi oldu. Ekonomi şahlanacaktı, terör bitecekti maalesef hiçbirinden netice alamadık’ dedi.

‘Ekonomi olarak çok kötü noktadayız’

Başkan İşeri, son olarak, ‘Bu anlayışla ekonominin ayakta durması mümkün değil, yıl sonuna kadar 180 milyar dolar borç ödenecek. Hazinede para tükendi, dış borç arayış içinde olduklarını biliyoruz. Nitekim, bedelli askerlik, imar affı tamamen günü kurtarma adına vatandaştan ne toplayabilirsek anlayışı içerisine girmiş durumdadır. Bu da yetmezmiş gibi bu yapıdaki bir hükümetin sanal alemdeki kumarı da serbest bırakmasını da halkımızın düşüncelerine havale ediyorum. Belirtildiğine göre bu alandaki kumardan yurt dışına giden paranın 40-50 milyar dolar olduğu söyleniyor, bu para yurt dışına gitmektense cari finansman açığına dönüşsün mantığışa kumardan bile medet umar hale gelindi. Bu paradan hayır görülür mü? Biz bu paralarla memurun işçinin emeklinin paralarını ve maaşlarını ödeyeceğiz. Alın teri olmayan, haksız yollardan elde edilen bu parayı milletimize maaş olarak ödemeyi nasıl reva görecekler? Bunu da kamuoyunun takdirine bırakıyorum’ diyerek açıklamalarını bitirdi

Yorumlar: 1

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

+ 67 = 73