ULAŞLI NURİ BERMEK İLKOKULUNDAN “ÇOCUĞUM HAKLIYIM” PROJESİ

Ulaşlı Nuri Bermek İlkokulu Sınıf Öğretmeni Tülay Yılmaz Önhon, 1/A sınıfı öğrencileri ile evrensel bir konu olan çocuk haklarının ve her yaştan insanın kavraması amacıyla başlatılan “Çocuğum Haklıyım” projesine başlamıştır.

Ulaşlı Nuri Bermek İlkokulu’nun Sınıf öğretmenlerinden Tülay Yılmaz Önhon; “Adil bir yaşam sürebilmeleri için öğreteceğimiz temel değerlerden birinin de hakları olduğunu söylüyor, çocuk ancak haklarına saygı gösterilirse ileride başkalarının haklarına saygı gösterebilecektir, bu sebeple çocuk sorumluluğu tüm toplumun sorumluluğudur.

  1. Sınıf öğretmeni olarak, verdiğim eğitim haricinde onları hayata hazırlamak en büyük amacımdır. Hayatı ve dış dünyayı öğrenmeye başladıkları bu yeni dünyalarında, öğrencilerimi hayata hazırlarken, onlara en büyük örneğin ailelerinden sonra ben olduğumun yani ilkokul öğretmeni olduğunun farkında olan bir sınıf öğretmeni olarak “Çocuğum Haklıyım” projesi benim için çok kıymetli ve anlamlı bir proje. Biz 1/A sınıfı olarak Çocuğum Haklıyım Projesi, Tutum Yatırım Türk Malları Haftası, her çocuğun sağlıklı beslenme hakkı vardır kapsamında “Meyva Tabağı” tasarlıyor Etkinliğimizi gerçekleştirdik.

Bu projemizde paylaşım, işbirliği, yardımlaşma, dayanışma ilkeleriyle öğrencilerimin hem sosyalleşmesine, eğlenerek öğrenmesine  ve gülümsemesini hedeflediğim bu projede, temel hak ve sorumluluğu görsel olarak kavrayıp zihinlerinde pekiştirmeyi de amaçladığımız projemiz çocuklarım için çok faydalı oldu” dedi.

Haber: Tuğba ZEREN

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

+ 52 = 60