ULAŞLI NURİ BERMEK İLK VE ORTAOKULU ÖNEM PROJESİ’NDE BENDE VARIM DEDİ

 Ulaşlı Nuri Bermek İlk ve Ortaokulu’nda öğrencilerine Önem Projesi kapsamında Kasım ayı etkinliği olarak fotoğrafçılık dersi verildi.

ULAŞLI NURİ BERMEK İLK VE ORTAOKULU SERGİSİNİ AÇTI

Okul müdürü Yener Taş proje ile ilgili bilgi verdi. Okul müdürü Taş; Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın  hayata en donanımlı şekilde hazırlanması için Kocaeli ÖNEM Projesi kapsamında yürütülen ve çocukların çektikleri fotoğraflarla kendilerini ifade edebilmelerini sağlamak, onlara farklı bakış açıları kazandırmak ve hayatı olumlu yorumlamalarına destek olmak amacıyla gerçekleştirdiğimiz “Gör- Düşün-Hayal Et” adlı etkinlik özelinde öğrencilerimize Temel Fotoğrafçılık Eğitim verildi. İlçemizin kıymetli  fotoğrafçılık ustalarından sayın Ali İhsan BOL, Mustafa KAŞIKÇI ve İlker PEKBAS beldemizde ve okulumuzda öğrencilerimize fotoğrafçılık ve fotoğraf çekimi ile ilgili temel bilgiler konusunda eğitim verdiler. Fotoğrafçılık eğitimi ile ilk tanışan öğrencilerimiz arasından belki de ileride fotoğraf ustaları yetişecek. Kıymetli fotoğrafçılarımızdan aldıkları ders sonrası okulumuzda öğrenciler tarafından hazırlanan ‘’ Düşün, Hayal Et, Resmet ‘’ konulu sergimizi yayınladık” ifadelerini kullandı.

ÇOCUKLARIMIZIN YÜZÜNDE GÜLLER AÇACAK

Kocaeli Valisi  Seddar Yavuz’un daha önce görev yaptığı yerlerde başarıyla uyguladığı ÖNEM Projesi, Kocaeli Valisi  Seddar Yavuz’un projesidir.

Kocaeli ÖNEM Projesi Neydi?

Çocuklarımızın sevgi, şefkat eksikliğinden kaynaklanan sorunlarla ve karşılaştıkları problem durumları ile baş etme becerisi kazanmalarını, Millî, manevî, ahlâkî, insanî ve kültürel değerlerimizle ilgili farkındalıklarını arttırarak vatanına, milletine bayrağına ve manevi değerlerine bağlı yetişmesini, kendilerini özel ve değerli hissetmelerini sağlayacak faaliyetler ile yaşam kalitelerini artırmak, Psiko-sosyal, kültürel, sportif, sanatsal ve çevre ile ilgili faaliyetlere katılmalarını sağlayarak; olumlu bakış açısı kazanmalarını, temel yaşam becerilerini geliştirerek doğru ve sağlıklı kararlar almalarına katkı sağlamak ve 2018-2023 Uyuşturucu ile Mücadele Ulusal Strateji Belgesi ve Eylem Planı ışığında, dezavantajlı ve risk altında bulunan çocuklara destek olmak ve bağımlılık ile mücadele etmektir.

Haber: Tuğba ZEREN

 

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

98 − = 89