UGC CEMİYETİNDEN GAZETEMİZE ZİYARET

(UGC) Uluslararası Gazeteciler Cemiyet Derneği Genel Başkanı Ahmet Öz ve yönetim kurulu gazetemizi ziyaret etti.

(UGC) Uluslararası Gazeteciler Cemiyeti Derneği Genel Başkanı Ahmet Öz ve yönetim kurulu üyeleri Soner Gülezer, Enes Azmak, Zeki Yıldızoğlu gazetemizi ziyaret etti.  Ziyarette, çalışmaları hakkında bilgi veren Başkan Ahmet Öz, “Derneğin 01 Kasım 2019 tarihi itibariyle mesleki ve sosyal alanda yurt içinde ve yurt dışında faaliyet göstermek üzere Kocaeli’de kurulduğunu belirtti.  Uluslararası Gazeteciler Cemiyeti, medya branşlarını tek çatı altında toplayacak, yurt dışında yabancı gazetecilerle ortak çalışma yapmamızı sağlayacak, Avrupa Birliği ile ortak çalışabileceğimiz bir kurumdur. Aynı zamanda 81 ilde şubelerimiz açılacak. Büyük ilçelerimizde ve yurt dışında şubelerimiz olacak. Aynı siyasi partiler kanununun bir benzeri bizde var. İl ve ilçe şube yönetimlerimiz, kongrelerini Mart ayında yapabilecek. Oradan çıkan delegeler, Mayıs ayında kongrede bizlere oylarını verecekler. Dünyanın her alanında faaliyet göstereceğiz. Yerel ve ulusalı tek çatı altında topluyoruz. Avrupa Birliği, projelerimizi onayladı. İçişleri ve Dışişleri Bakanlığı’na projelerimizi sunduk. Onaylandıktan sonra tüzüğe çevirerek 1 Kasım 2019 tarihinde Kocaeli Valiliği’nde dernekler masasında derneğimiz kuruldu. Genel Merkezimiz de Karamürsel’de bulunuyor. 7 kurucudan oluştuk” dedi.

79 İLİMİZİ ZİYARET EDECEĞİZ

Genel Başkan Öz, sözlerinin devamında “Kongremiz sonrasında Karamürsel’de bulunan ofisimizi İzmit’e taşıyacağız. Biz direkt olarak yurt dışındaki konfederasyonlara üye olacağız. Sağlık ve turizm yönündeki çalışmalarımızı tamamlamaya çalışıyoruz. Yalova ve Kocaeli’de protokol ziyaretlerimizi gerçekleştirmeye başladık. Kongremizden sonra 79 ilimizi daha ziyaret edeceğiz. Gazeteleri ve iş adamlarını da ziyaret edeceğiz. Şube açılışları da olacak. İlk olarak Türkiye içerisinde çalışacağız. Kongreden sonra daha büyük çalışmalar yapmaya başlayacağız. Bazı holdinglerle görüşmeler yapıyoruz. Cemiyetimiz üyelerine Türkiye genelinde indirim yapılması anlamında protokol yapmaya gayret ediyoruz. Farklı holdinglerle de anlaşmaya oturacağız. Giyim sektöründe anlaşmalar yapmaya gayret edeceğiz. Cemiyetimiz kartları şu an basılıyor. Kartlarımız her yıl yenilenecek. Bundan sonraki her çalışmamız, ekonomi boyutunda olacak. Gazetecilerimize her türlü desteği sunabilmek amacıyla çalışmalar yapmaya gayret edeceğiz” dedi.

MESLEKTAŞLARIMIZIN HER

KOŞULDA YANINDA OLACAĞIZ

Başkan Öz, Türkiye’nin her yerinden üye olmak isteyen arkadaşlarımız, başvuru evraklarını ücretsiz bir şekilde bizlere gönderebiliyor. Şu an Ankara, İstanbul, Kahramanmaraş, Adana ve İzmir’den üyelik talepleri var. Yeni yönetimimizde ulusal bir kanaldan bir arkadaşımız olacak. Yine ön temas yaptığımız meslektaşlarımız var. Yurt dışında, ülkemizde olduğu gibi şubeler açılabilecek. Tüzüğümüzde faaliyet alanımızın dünyanın her yeri olduğu yazıyor. Bununla birlikte bir sınırlama olmadığını da belirtmek isteriz. Dünyanın her yerinde şube açabilme imkanımız var. Ülkemizde Türk Lirası üzerinden anlaşmalar yaparken yurt dışında kendi para birimleri üzerinden anlaşmalar yapacağız. Gazetecilerimizin çocuklarına burs vermek istiyoruz. İşleri bozulan, işsiz kalan arkadaşlarımıza yardım etmeye çalışacağız. İyi günde de kötü günde de meslektaşlarımızın yanında olacağız. Bizim hedefimiz şu: Yurt dışında yaptığımız temaslarla birlikte, gazetecilerimizin çocuklarına yurt dışında eğitim imkanı sunmaya çalışacağız. Yurt dışındaki konfederasyonlara bağlanmaya da çalışacağız”dedi.

Gölcük Vizyon Gazetesi imtiyaz sahibi Tuğba Zeren, Uluslararası Gazeteciler Cemiyeti Derneği Genel Başkanı Ahmet Öz’e ve yönetim kurulu üyelerine başarılar diledi.

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

3 + = 8