Üçüncü görüşmemiz 4 Mart saat 10.30’da

Lastik İş Sendikası ile Goodyear arasında devam eden toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin ikinci oturumu bugün Tryp By Wyndham Otel’de gerçekleştirildi. Pirelli, Brisa ve Prometeon ile ikinci kez masaya ayrı oturan Goodyear’ın işveren sendikası Kiplas ile pazarlık sürecini yürütmeye başladığı görüşmelerde Lastik-İş Sendikası Goodyear’ın tutumunu protesto etmek amacı ile siyah elbiselerle masaya geldi. ilk görüşmede üretim işçilerini ilgilendiren 25, destek hizmetleri işçilerini ilgilendiren 22 madde üzerinde anlaşan taraflar bu görüşmede üretim işçilerini ilgilendiren 3, destek hizmetleri işçilerini ilgilendiren 3 madde üzerinde anlaşma sağlandı.

HER İKİ TARAFTA HAZIR BULUNDU

Lastik-İş Genel Başkanı Alaaddin Sarı, Genel Merkez Yöneticileri, sendikasının Kocaeli ve Sakarya Şube Başkan ve yöneticileri ile iş yeri temsilcileri görüşmede hazır oldu. İşveren adına ise görüşmelere Avrupa Ticari Lastikler İnsan Kaynakları Direktörü Selda Kalleci, Türkiye İnsan Kaynakları Direktörü Ceren Özel, Adapazarı Fabrika Endüstriyel İşler Müdürü Gamze Özmen, İzmit İnsan Kaynakları Müdürü Aslı Beyler, Ortak Hizmetler Müdürü Serkan Işık, KİPLAS Genel Sekreteri Ulaş Yıldız, Hukuk Müşaviri Müge Aksel, Avukat Begüm Ergin katıldı.

TOPLANTI 2 SAAT SÜRDÜ

Yaklaşık 2 saat süren toplu iş sözleşmesi görüşmelerinden sonra açıklama yapan Genel Başkan Alaaddin Sarı, “Stresli bir görüşme oldu. Goodyear ile sözleşmeye otururken siyah elbiseler giyiyoruz. Fabrikalardaki yapısal sıkıntılar nedeniyle bunu yapıyoruz. İnsan Kaynakları ile çalışanlar arasında iletişim sorunu var. Kendi işleri dışında sendikal alanlara müdahale ediyor yöneticiler. Bu konular bitmiyor ve bu nedenle tepki gösteriyoruz. Bu konularla ilgili görüşmeye başladık ve stresli geçti. Buna rağmen ilerleme sağladık.

ÜÇÜNCÜ GÖRÜŞME 4 MART’TA

Görüşmede üretim işçisini ilgilendiren 3, destek hizmetleri işçilerini ilgilendiren 3 madde üzerinde anlaşma sağladık. İşveren sosyal yardımlarda enflasyon oranlarında zam yapılması teklifi ile geldi ama biz kabul etmedik. Destek hizmetleri için Pirelli, Brisa ve Prometeon taşerona geçmek istedi ama biz Goodyear’da taşeronu yasaklayan maddeyi geçtik. Toplantıda geçen bir diğer madde borç paranın geri ödenmesini de 10 aydan 12 aya çıkardık. Üçüncü görüşmemiz 4 Mart saat 10.30’da yapılacak” dedi.

İSTENİLEN HAKLAR

Lastik-İş Sendikası işverene verdiği taslakta ücrette ilk 6 ay yüzde 50, ikinci 6 ay enflasyon artı saat ücretine 4.45 lira (1000 lira) üçüncü 6 ay enflasyon artı saat ücretine 5.56 lira (1250), dördüncü 6 ay enflasyon artı saat ücretine 6.67 (1500 lira) zam istendi. Destek işçisine birinci 6 ay ücret 5 bin 2 liraya yükseltildikten sonra yüzde 50, ikinci grup ücret 5 bin 600 lira yükseltildikten sonra yüzde 50, üçüncü grup işçilerin ücreti 6 bin liraya yükseltildikten sonra yüzde 50 zam istendi.

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

+ 81 = 87