TÜPRAŞ işçisinin aldığı zamla yüzü gülüyor

Petrol-İş Sendikası ve Koç Holding arasında yapılan Tüpraş toplu iş sözleşmesi üçüncü görüşmesinde Koç Holding yüzde 27 zam teklif etmiş ve bu teklif işçi için sefalet ücreti denilerek olay olmuştu. 2 Şubat’a başlayan görüşmelerde sendikanın yüzde 50 oranındaki zam talebi üzerinden yapılan pazarlık yapıldı. 3 yıllık yapılan sözleşmede işçilerin ücretlerine ilk 6 ay yüzde 40 zam yapıldı.

Petrol-İş Sendikası ve Koç Holding arasında yapılan Tüpraş toplu iş sözleşmesi üçüncü görüşmesinde Koç Holding yüzde 27 zam teklif etmiş ve bu teklif işçi için sefalet ücreti denilerek olay olmuştu. 2 Şubat’a başlayan görüşmelerde sendikanın yüzde 50 oranındaki zam talebi üzerinden yapılan pazarlık yapıldı. 3 yıllık yapılan sözleşmede işçilerin ücretlerine ilk 6 ay yüzde 40 zam yapıldı. İzmit, İzmir Aliağa, Kırıkkale ve Batman’da bulunan 4 Tüpraş rafinerisinde çalışan 3 bin 950 işçiyi ilgilendiren toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin beşinci oturumunda anlaşma sağlandı. Bu sabah saat 10.00’da başlayan görüşmeler saat 21.30’da bitti. Görüşmelerde işveren dördüncü görüşmede verdiği yüzde 27 oranındaki zam teklifini yüzde 40’a çıkartı. Yüzde 40 oranındaki zam teklifi taraflar tarafından kabul edildi ve sözleşme imzalandı.

 

İmzalanan sözleşme ile işçilerin ücretlerine ilk 6 aylık diliminde yüzde 40, ikinci, üçüncü, dördüncü ve altıncı 6 aylık dilimlerinde TÜFE, beşinci 6 aylık dilimde ise TÜFE artı yüzde 3 oranında zam verildi.
Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)