TÜGVA’NIN HİZMETLERİNİ ANLATTI

 

 

 

Türkiye Gençlik Vakfı ( TÜGVA) Gölcük Temsilcisi Samet Genç yaptıkları çalışmalar ve projelerle ilgili gazetemize bilgi verdi. Bir çok faaliyeti sürdüren TÜGVA faaliyetlere katılmaları noktasında gençlere çağrı da bulunuyor.

 

 

 

Türkiye Gençlik Vakfı ( TÜGVA) Gölcük Temsilcisi Samet Genç yaptıkları çalışmalarla ilgili gazetemize bilgi verdi. Genç şunları söyledi: “Vakıf çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. TÜGVA büyüyen gelişen bir vakıf. Öğrencilerimiz, Öğretmenlerimiz ve velilerimiz hasılı kelam Gölcük halkı TÜGVA’dan hizmet bekliyor. Biz de bu teveccüh karşısında elimizden gelen gayreti göstermeye çalışıyoruz.

 

AŞURE DAĞITIMINDA BULUNDUK

Bu hafta Çalışan Gençlik Koordinatörlüğümüz aşure dağıtımında bulundu.  İl Temeilcimiz Muhammed Hanefi AKBULUT un da katıldığı aşure dağıtımı etkinliğinde vatandaşlara aşure ikram edildi. Çalışan gençlik koordinatörlüğümüz bünyesinde “Bir sıcak selam” projemiz var. İnşallah yakın zamanda değirmendere de bir çalışmamız olacak. Oradaki genç kardeşlerimizle de buluşacağız.

KİTAP TALİLLERİ YAPIYORUZ

Çilesini çekmediğin davanın, “Dertlisiyim” deme..! Bedelini ödemediğin sevdânın, Türküsünü söyleme ! demişler bizler de karınca misali Eğitim Koordinatörlüğümüz öncülüğünde Tarih ve Medeniyet Okumaları’na devam ediyoruz. Her perşembe akşam namazı ile yatsı namazı arasında yeniden bir medeniyet inşa etmek isteyen gönüllülerimizle fikir teatisi yapıyoruz. Vakıftaki gönüllü arkadaşlarımızla kitap tahlili yapıyoruz. Bu tahliller inşaallah sene boyu devam edecek. Derdi olan tüm kardeşlerimiz davetli.

 

TÜM LİSELERDE MEDENİYET VE DÜŞÜNCE KULÜBÜ

Lise koordinatörlüğümüz en aktif koordinatörlüğmz diyebiliriz. Biz TÜGVA olarak tüm liselerde Medeniyet ve Düşünce kulübü kurduk. Okullarımızda bu kulüplerimizle faaliyetlerde bulunuyoruz. Lise komisyonumuz okul temsilcilerimix her hafta vakfımızda toplanıyor, “Bu hafta liseli kardeşlerimizle ne yapabiliriz” i konuşuyorlar. Gezilerimiz, sosyal faaliyetleirmiz, eğitim çalışmalarımız spor aktivitelerimiz devam ediyor. Liseler bizim gözbebeğimiz. Sabah namazı buluşmalarına devam ediyoruz bu hafta sabah namazında Tevfik Hoca Camiiinde buluştuk. Dönem boyunca camileri dolaşmaya devam edeceğiz.

KPSS KURSU AÇACAĞIZ

Kadın ve aile koordinatörlüğümüz Lise ve Ortaokul komisyon toplantılarını gerçekleştirdi. Bu alanda da durmaksızın çalışıyoruz. Kadın ve aile koordinatörlüğümüz bünyesindeki bu sene Kuran-ı Kerim kursu, Riyazüssalihin dersleri, ilmihal derslerimiz başlayacak. KPSS kursu da ayrıca açacağız. Tüm hanım kardeşlerimiz bu kurslara davetlidir.

 

MEDENİYET VE DEĞERLER KULÜBÜ

Ortaokul Koordinatörlüğümüzde yine liseler gibi Medeniyet ve Değerler kulübü öğrencilerimizle faaliyet yapıyor. Bu kulüp Gölcük’teki tüm ortaokullarda kuruldu. Danışman öğretmenlerimiz var. Yeni proje iz İyilik Hareketi. Bu iyilik hareketindeki öğrenciler okullarında örnek bir birey olma yolunda ilerleyecekler. Gölcük içinde çarşıda pazarda hayatın her alanında bu öğrencileirmizi örnek sosyal sorumluluk projelerinde yer alırken göreceksiniz. Bu öğrencilerimizle ilk etkinliğimiz olan  kahvaltı programında buluşup yapacaklarımızı konuştuk. Ortaokul öğrencileri bizim için kıymetli.

 

ÜCRETSİZ İNTERNET VE KÜTÜPHANE HİZMETİ

Vakıf binamız açık. Tevfik hoca camiinin hemen yanındayız. Öğrencileirmiz velilerimiz her zaman gelip burada vakit geçirebilirler. 1000 den fazla kitabın bulunduğu kütüphanemiz okuyuculara açık. Ücretsiz internet kullanımı ve imkanlarımız mevcut” dedi. Haber: Serkan SIDAL

 

 

 

 

 

 

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

89 − = 86