TOKGÖZ: “FEN LİSESİ’NE ALTERNATİF OLACAĞIZ”

Gölcük her yönüyle gelişimini sürdürürken, eğitim alanında da yenilikler tüm hızıyla sürüyor. 30 yıllık tecrübesiyle, başarılarla dolu bir eğitim sürecini sürdüren Sınav Temel Lisesi, ilçemizi modern bir kolejle buluşturuyor. Nazif Tokgöz Başarı Koleji, 540 öğrencilik modern binası ile önümüzdeki eğitim – öğretim döneminde açılıyor. Erken kayıt döneminin başladığı okul, 1987’den günümüzde gelen tecrübesiyle, çeşitli Türkiye derecelerine imza atmış başarılarla dolu bir geçmişe sahip. 

NAZİF TOKGÖZ İLE ÖZEL RÖPORTAJ

İlkokul, Ortaokul ve Anadolu Lisesi olarak hizmet verecek olan kolejin en büyük hedefi vereceği akademik eğitimle ile geleceğin başarılı öğrencilerini yetiştirmek olacak. Geçmişte olduğu gibi alanında her biri ayrı ayrı tecrübeye sahip, en başarılı öğretmen kadrosuyla öğrencilerini yetiştirecek olan Nazif Tokgöz Başarı Koleji, Kurucusu 30 yıllık eğitimci Nazif Tokgöz ile çok özel bir röportaj yaparak, gelecek hedeflerini konuştuk.

TÜRKİYE 1.LERİ ÇIKARMIŞ BİR KURUM

Efsane öğretmen, kurucu müdür Tokgöz şu bilgileri verdi: “30 yıldır Gölcük’te dershanecilik eğitimi veriyoruz. Depremden önce Çözüm adıyla, depremden Sistem ve Sınav adlarıyla çalıştık. 4 yıldır da Sınav temel Lisesi olarak eğitim veriyoruz. Liseyi seçtiğimiz için ortaokula ara verdik ama ortaokulda Türkiye genelinde dereceler yapmış, Kocaeli’nin en başarılı okullarından biriyiz. 4 tane Türkiye 1.si çıkarmış bir eğitim kurumuyuz. Eğitim öğretimin bizim için çok daha önemli olduğunu, sadece ekonomik bakmadığımızı velilerimiz çok iyi biliyor. Biz her zaman öyleyiz, öyle de olmaya devam edeceğiz. Okulumuzda da yeni anlayışımızı sürdüreceğiz. Gölcük eğitim kalitesini yükseltmek hedefindeyiz” dedi.

“FEN LİSESİ’NE ALTERNATİF OLACAĞIZ”

Açıklamasına devam eden Tokgöz, “Okulumuzun şu noktada görülmesini istiyoruz. Fen Lisesi’ne alternatif olacağız. Derecelerle anılmaya devam edeceğiz. Kesinlikle sıradan, ekonomik kaygılar güden bir okul olmayacağız. Kocaeli’nin en başarılı okullarından biri olmak istiyoruz. Gölcük halkı artık çocuğumun geleceğini olumlu etkileyecek bir okul bulamıyorum düşüncesinden kurtulacak. Çok nitelikli öğretmenler çalışıyoruz. Yeni ekleyeceğimiz arkadaşlarımızda böyle olacak. İyi öğretmenlere, iyi ücretler ödeyerek yolumuza emin adımlarla devam edeceğiz. Şuan kurumumuzda 18, 19 yıldır bizimle beraber olan öğrenmen ağırlığı ile giden bir kadro bulunuyor. En yenisi 4 yıldır aramızda.  Öğretmen sirkülasyonu bizim anlayışımıza uymuyor. Başarı da bununla ilgili. Ortaokul kadromuzda çok başarılı idi. Ortaokulu bırakınca dağıldılar ama şimdi o kadro ile de tekrar buluşacağız. Onlar bizim kurumumuzda yetiştiler. Kurumumuzda da var olacaklar” ifadelerini kullandı.

NASIL BİR ÖĞRENCİ YETİŞTİRECEKLER?

Okulumuzda eğitim öğretimin her alanı önemli diyen Tokgöz, “Son yıllarda yıpranmış olan insani ilişkileri öğrencilerimize kazandırmak en büyük hedefimiz. Değerlerimizi tanıyan, çağdaşlığı, bilimi önemseyen, Atatürk düşüncelerini, Cumhuriyetin kavramlarını kesinlikle olmazsa olmaz kurallar haline getiren. Büyüyü, küçüğü, anneyi babayı, insan ve hayvan saygı sevgi çerçevesini iyi bilen, insanlar olarak öğrencilerimizi eğitmek istiyoruz. Öğretmen öğrenci saygısı sevgisi de bizim kurumumuzda hep güçlü oldu, bunu da çok önemsiyoruz. Tabi ki burada sadece derslerle değil, sosyal yanlarını da güçlü olan öğrenciler yetiştirmek istiyoruz. Sporun bir çok alanında kulüpler kuracağız ve bunları çok aktif şekilde çalıştıracağız. Bilimle, sanatla, kültürle, edebiyatla da ilgili öğrencilerimize imkanlar sunacağız. Birinci önceliğimiz her zaman akademik eğitimde en başarılı okul olmak olacak” şeklinde konuştu.

“ÖNCELİKLİ ANLAYIŞIMIZ AKADEMİK EĞİTİM OLACAK”

Tokgöz son olarakta şunları söyledi: “Herkes çocuğunu bir yerlerde görmek istiyor. Sonuçta öğrencilerimiz bir yerlere gelebilmek adına sınavlardan başarıyla geçmek durumda. Burada ilkokulda, ortaokulda alınacak temel eğitim çok ama çok önemli. Temel eğitim düzgün verilmediği takdirde bunun sancıları ömür boyu devam edecektir. Bunun farkında olduğumuz için akademik eğitimi çok önemsiyoruz. Bizim öncelikli anlayışımız bu olacaktır. Böyle bir idealle yola çıkıyoruz. Umarım okulumuz bunu fazlasıyla karşılayacaktır” diyerek sözlerini noktaladı. ÖZEL HABER: SERKAN SIDAL

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

54 − 48 =