UNUTULMAZ BİR ŞENLİK,TEK KELİMEYLE MUHTEŞEMDİ

 

 

1988 yılından beri düzenlenen Geleneksel “Gölcük Belediyesi Yazlık Kadırga Yayla Şenlikleri” bu yılda vatandaşların yoğun katılımı ile gerçekleşti. Birbirinden değerli  sanatçıların sahne aldığı şenlikler de vatandaşlar muhteşem bir hafta sonu yaşarken, horona doydular.

 

 

 

 

Bu yıl 27- 29Temmuz tarihileri arasında gerçekleştirilen Gölcük Belediyesi Yazlık Kadırga Şenlikleri vatandaşların yoğun ilgi ve katılım sağlandı. Şenliklere Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu, Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş, Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut, Genel Koordinatör Nihat Abiş, Gölcük Jandarma Komutanı Binbaşı Burçak Kırca, Belediye Başkan Yardımcısı Levent Değirmenci, Ak Parti İlçe Başkanı İdris Alp, Kocaeli Trabzonlular Dernek Başkanı Sami Durmuşoğlu, Gölcük Trabzonlular Dernek Başkanı Hüseyin Çakıroğlu, Meclis Üyeleri Davut Uzun, Sedat Kul, Nazım Usta ve çok sayıda vatandaş katıldı.

BAŞKAN ELLİBEŞ STANDLARI GEZDİ

Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş şenlik programının ilk gününde Şenlik alanında yaptığı ziyaretlerde Vatandaşlar tarafından gösterilen ilgiye ve Stand açan esnaflara katılımdan dolayı teşekkür etti.

ŞENLİKLERİMİZE HER SENE KATILIM ARTIYOR

Açılış konuşmasını yapan Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş şenliğe katılan herkese teşekkür edip iyi eğlenceler temennisinde bulundu. Başkan Ellibeş konuşmasının devamında “ Yazlık Kadırga şenlikleri ile Karadeniz yöresine ait çeşitli el sanatları sergilenmekte ve satılmakta, yine Karadeniz yöresine ait yemek kültürü çeşitli şekillerde halkımıza sunulmakta, bölgede yaşayan her kesimden insanların birlik beraberlik duygusu için bir arada olmanın mutluluğunu yaşarken tüm Dünya’ya da aynı zamanda güzel bir örnek sunuyorlar. Şenlikler ve diğer etkinlikler insanların bir arada olmasını, örf adet ve gelenekler çerçevesinde ananelerin yaşanmasını özellikle geçmiş var olan yayla sevgisinin yaşatılmasının bu tip organizasyonlarla mümkün olduğunu söyledi. Kocaeli genelinde bu tip organizasyonların Belediyelerin koordinesinde yapılması her kesimden insanların bir arada olup kaynaşmalarını sağlıyor. Bu yönde Gölcük Belediyesi olarak gelecek yıllarda Şenliğimizin daha da geniş katılımlarla yapılmasına destek verip ve katkı sağlamaya devam edeceğiz” dedi.

BU ORGANİZASYONLAR HERKESİ MUTLU EDİYOR

Daha sonra Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş bir konuşma yaparak, “Sosyal yaşamın gereği olan bu tip organizasyonların tertip edilmesi herkesi mutlu etmekte bunu bir kez daha burada ilçe genelinden hatta çevre bölgelerden diğer illerden de gelen insanların kaynaşmasıyla görüyoruz. Başta Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş başta olmak üzere, emeği geçen herkesi kutluyorum” dedi.

HER ZAMAN BİRİZ, BERABERİZ, BİRLİKTE TÜRKİYEYİZ

Son olarak konuşma yapan Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu konuşmasında “Gölcükün, Karadeniz’in güzel insanları hoş geldiniz. Bugün burada sizlerle burada olmaktan çok mutluyum. Sayın Başkanımız Mehmet Ellibeş çok güzel bir etkinliğe imza atmış sizlerde burayı doldurmuş mükemmel bir birlikteliği oluşturmuşsunuz. Hepinize iyi eğlenceler diliyorum. Biz biriz bir olmaya da her zaman devam edeceğiz. Hep birlikte Türkiyeyiz” dedi.

VATANDAŞLAR HORONA DOYDU

Şenliklerin ikinci gününde sanatçılar söyledikleri türkülerle, şenliğe gelen vatandaşları hem eğlendirirken hem de keyifli bir gün geçirmelerini sağladılar.  En güzel türküleriyle Kadırgaya renk katarken, Vatandaşlarda alkışlarla beğenilerini ortaya koydular. İlçemizin yetiştirdiği ve günü Türkiye genelinde artan Melih Kahveci muhteşem bir konser verdi ve horon halkası Kadırga’yı kapladı. Akşamın ilerleyen saatlerinde Taner Eyüpoğlu sahneye çıkarak vatandaşlara unutulmaz bir gece yaşattı. Söylediği türkülerin yanı sıra yaptığı espriler ile vatandaşları güldürdü.

SİNAN YILMAZ KONSERİ

Son olarak sahneye çıkan ünlü şarkıcı Sinan Yılmaz müthiş sahne performansı ile izleyicilere eğlenceli dakikalar yaşattı. Karadeniz Türk Tv ve Mavi Karadeniz Tv den canlı olarak verilen şenlikler vatandaşlar tarafından geniş bir katılım ile gerçekleşiyor. Konser sonunda Gölcük Belediye Başkan Yardımcısı Levent Değirmenci Sinan Yılmaz’a çiçek takdiminde bulunarak katılımlarından dolayı teşekkür etti. Sahne alan yöresel sanatçılar ile Sanatçı Sinan Yılmaz şenliğe katılan Vatandaşları söyledikleri türkülerle coşturup, eğlendirirken vatandaşların horon tepmeleri renkli görüntülerin yaşanmasına ve güzel bir akşam geçirmelerine etken oldu.

LAZ ESAT GÖLCÜKLÜLERİ COŞTURDU

Pazar günü ise şenlik tüm hızıyla devam etti. İlçemizin önemli müzisyenlerinden Laz Esat sahne aldı ve katılımcıları coşturdu, muhteşem bir konser gerçekleştirdi. Tanınmış sanatçı Bizim Gönül’de Kadırga’da sahne alarak binlerce Gölcüklü’ye unutulmaz anlar yaşattı. Kadırga Şenlikleri başarıyla sonuçlanırken, bu yıl ki şenlikler unutulmazlar arasına girdi.

 

 

DCIM100MEDIADJI_0072.JPG

 

 

Yorumlar: 1

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

+ 31 = 37