TARIMDA GÖLCÜK ADINA BÜYÜK BAŞARI

 

 

 

 

 

 

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı öncülüğünde, “Tarımda Kadın Girişimciliğin Güçlendirilmesi Programı Bölgesel Sertifika Töreni ve Proje Pazarı çalışmaları kapsamında ilçemizde 2 kadın çiftçi Kocaeli 1 ve 2.si oldular. Aynur Ormancı, “Karanlığın Aydınlık Kızı: İstiridye Mantarı” adlı çalışma ile Kocaeli 1.si olurken, Ayşe Çar, “Ana Arı Yükseliyor” adlı projesi ile 2’inci olarak büyük bir başarıya imza attılar.

 

 

 

 

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı öncülüğünde, “Tarımda Kadın Girişimciliğin Güçlendirilmesi Programı Bölgesel Sertifika Töreni ve Proje Pazarı çalışmaları kapsamında, ilçemiz 2 Kadın çiftçi, projeleri ile ödüle layık görüldüler.

 

GÖLCÜK’TEN 4 ÇEŞİTLİ İLLERDEN 93 KATILIMCI

 

Gölcük İlçe Tarım Müdürü Nebahat Hocaoğlu’nun makamında düzenlenen mini törende, Hocaoğlu 2 proje ödüle layık görülen Aynur Ormancı ve Ayşe Çar’ı tebrik ederek, konu ile alakalı şunları söyledi: “Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile KOSGEB’in ortaklaşa düzenlediği, “Tarımda Genç Girişimci Kadınlar” çalışması çerçevesinde, İzmit’te girişimci kadınlarımıza yönelik eğitim verilmişti. İlçemiz Gölcük’ten 4 kadın girişimcinin katıldığı eğitime, Kocaeli ve çeşitli illerden toplam 93 kadın katıldı. Eğitim sonunda yapılan proje yarışmasına, Gölcük damgasını vurdu. 78 projenin yer aldığı yarışmada, ilk 2 dereceye koyduğumuz ambargo ile tarımda ne kadar iddialı bir ilçe olduğumuzu gösterdik” dedi.

 

KARANLIĞIN AYDINLIK KIZI İSTİRİDYE MANTARI

 

Hocaoğlu açıklamasının devamında, “İlçemizi temsilen yarışmaya Hisareyn Mahallesi’nden katılan Aynur Ormancı, “Karanlığın Aydınlık Kızı: İstiridye Mantarı” adlı çalışma ile Kocaeli Birincisi oldu. İlçemizin bir diğer temsilcisi ise Halıdere Mahallesi’nden Ayşe Çar, “Ana Arı Yükseliyor” adlı projesi ile 2’inci oldu. 5 Temmuz Perşembe günü, Başiskele Wellborn Otel’de Marmara Bölgesinden 5 ilin kadın girişimcilerinin katılımı ile yapılan sertifika töreninde, ilçemizin haklı gururları olan, Aynur Ormancı ve Ayşe Çar’a plaketleri ve ödülleri törenle verildi. Ekim Ayında, Türkiye Genelinde yapılacak olan proje yarışmasında ilimiz Kocaeli’ni Gölcük’ten Aynur Ormancı ve projesi temsil edecek.” Haber: Serkan SIDAL

 

 

 

 

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

− 1 = 5