TARIMA VERİLEN DESTEK AZALTILMAMALI

Gölcük Ziraat Odası Başkanı Bekir Çanakçı, Çiftçilerin büyük merakla beklediği yapılandırma ve borç erteleme konuları hakkında açıklamalarda bulundu.

Borç yapılandırması Çiftçilerimize nefes aldırır

Başkan Çanakçı, konu hakkında yaptığı açıklamada, “Üretim yaparak hem kendi hem de ülke ekonomisine katkıda bulunan çiftçilerimiz, belli dönemlerde borçlarını kapatma sıkıntısı çekiyorlar. Bu konuda da çiftçilerimizin borçlarının ertelenmesi ve mevcut borçların yapılandırılması konusunda beklentileri mevcut. Söz konusu borçlar ertelenir ve faizsiz bir şekilde borç yapılandırması olursa çiftçilerimiz gerçekten derin bir nefes alacak. Tarıma daha büyük işlem hacmi kazandırmak için bu iki konunun gerçekleşmesi gerekiyor diye düşünüyoruz. Çiftçilerimiz, borçların kapanması konusunun yanı sıra, karşılaşılan afetlerde de belli sıkıntılar yaşadı. Zamansız yağan yağmurlar, ilçemizde de belli dönemlerde sorunlara sebep oldu. Üretim yaparak tarıma devam eden çiftçilerimiz, afetlerle mücadele etti, girdi fiyatlarının yükselmesinden ötürü artan masraflarla karşı karşıya kaldı fakat beklediği geliri elde edemedi. Umuyoruz ki çiftçilerimiz, ilerleyen dönemde sıkıntılarından kurtulmuş olur” diye konuştu.

‘Tarıma destek halkımıza yapılacak desteğe dönüşecektir’

Başkan Çanakçı, son olarak,  “Çiftçilerimize belirli dönemlerde birçok kalemde destek veriliyor. Fakat bu desteklerin arttırılmasını istiyor ve bekliyoruz. Tarıma verilen desteğin azaltılmamasını, üretimi destekleyecek düzeyde desteklerin verilmesini talep ediyoruz. Böylelikle hem çiftçilerimiz daha çok üretim yapmış olur hem de halkımız meyve ve sebzeleri daha ucuz fiyattan bolca bulabilir. Tarıma yapılacak destek, her konuda halkımıza yapılacak desteğe dönüşecektir” diyerek açıklamalarını tamamladı.

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

+ 18 = 20