Tahtalı Göleti Doğa Park’ına Bakanlı açılış

Derince Belediyesi’nin ilçeye kaznadırdığı ve Derince’nin köylerini cazibe merkezi haline getirecek olan Tahtalı Göleti Doğa Park ve Beşdivan Tesisleri’nin açılışı Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’ın da katıldığı törenle gerçekleştirildi.

Tahtalı Göleti Doğa Park ve Beşdivan Tesisleri’nin açılışı Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak’ın katılımıyla bugün gerçekleşti. Akşam saatlerinde Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün’ün ev sahipliğinde gerçekleştirilen açılışa, Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu, Veysel Tipioğlu, Saadettin Hülagü ve Mehmet Akif Yılmaz, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Kocaeli Vali Yardımcısı Abdul Rauf Ulusoy, AKP İl Başkanı Şahin Talus, AKP Derince İlçe Başkanı Koray Merdan katıldı.

‘DESTEĞİNİZ OLMASA YAPAMAZDIK’

Programda konuşma yapan Aygün: “Sayın bakanım Derincemizin 17 mahallesi var. Bunların 7 tanesi köy olarak geçiyor. Biz 17 mahallemizi hiç ayırmadan 41 projemizi tamamladı. Üzerinde 29 ek proje yaptık. Bu ek projelerden birisi burası. 13 yeni projemiz var bunun için kapınızı aşındıracağız. Bu proje için kapınız çaldık destekleriniz ile bu güne geldi. Buranın bir kısmını ayağa kaldırdık. Lokantası, çay bahçesi olan çok güzel bir tesisi haline getirdik. Karşısında taş evler ve karavan evler var. Bu tesisler bu bölgede istihdama neden oluyor. Bu gençler daha önce çalışmak için merkeze iniyorlar. Sigortalı çalışmayı ayaklarına getirdim. Bölgede Taşköprü markası ile süt satmaya başladık. Amacımız vatandaşın sütünü alacak daimi kurumun olması. Yatırımlar için Kocaeli Büyükşehir belediyemiz ve bakanlıklarımız olmasa bu projeleri hayata geçiremezdik. Ülke kalkınmasına tarım önemli yere sahip” İfadelerini kullandı.

‘KOCAELİ İÇİN SPORUN BAŞKENTİ DİYORLAR’

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın; “Bakanlık uzun yıllardır şehrimize büyük destekler veriyor. Sizinle birlikte aynı destek devam ediyor. Cumhurbaşkanımızın liderliği ile birlikte hükümet sayısız proje kazandırdı. Kentimiz çok sayıda tesis kazandı. 9 tane uluslararası organizasyon gerçekleştirildi geçen sene. Artık çevre illerden gelenler Kocaeli için sporun başkenti demeye başladılar. Kocaeli insanı spora sevdalı. Yapılanlarla bugüne kadar ivme kazandı sporda. Bu tesis sadece spor değil sivil toplum kuruluşlarına da katkı sağlayacak güzellik ortaya koyuyor.

“SPORDA BİR DEVRİM YAŞANIYOR”

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın selamını ileterek konuşmasına başladı. Bakan Bak,” bizim üstadımız Recep Tayyip Erdoğan. Gençlik anlamında büyük devrimler yaptı. Tesisleşme anlamında büyük yatırımlar yapıldı. Büyük stadyumlar, spor salonları, atletizim tesisler yapıldı. Türk sporu tesis alt yapısı olarak çok önde. Sporda bir devrim yaşanıyor. Bunlar gençlerimizin ülkemizi iyi temsil etmesi için. Gençlik kamplarımız var. Her yıl binlerce gencimizi misafir ediyoruz. AK Parti döneminde gençlik tesislerine korkunç yatırımlar yapıldı. Zeki Ağabey ile hukukum çok eskidir. Birlikte mecliste görev yaptık. Hem benim döneminde hem de benden önceki dönemde çalışmaları oldu.

“TAM BİR SPOR ŞEHRİ”

Derince’deki yatırımlar ile ilgili önceli bakanımız ile görüştü. Bakanımız destek oldu biz de olmaya devam ediyoruz. AK Partinin en önemli özelliği süreçleri tamamlaması. Tahtalı Göleti güzel bir yatırım olmuş . Bizim hizmetlerimiz çok. Çalışıyoruz. Bugün Kocaeli’de önceli belediye başkanımız İbrahim Bey’in büyük yatırımları oldu. Bu tesisleri ne için yapıyoruz. Bağımlılıkla mücadele için yapıyoruz. Bu tesisiler gençliğimiz olumsuzluklardan uzak tutuyor. Zeki ağabey başka taleplerde de bulunacak. İnşallah Kocaeli’de güzel işler yapacağız. Hem bu açılışa hem de yatırımları konuşmak üzere geleceğiz. Bu gelişimiz sayılmaz. Türkiye yüzyılına başladık. Türkiye yüzyılı altı boş bir şey değil. Tayyip Erdoğan’ın hedefleri böyle. Biz gençlerimize güveniyoruz. Gençlerimizin neler yapabileceğini görüyoruz” dedi.

 

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

95 − 87 =