SURİYELİLERİ İŞE ALANA 11 BİN TL TEŞVİK!

Suriyelileri işe alana 11 bin TL teşvik!

Çalışma Bakanlığı öncülüğünde başlatılan programa göre, Suriyeli işçi çalıştırılan iş yerlerine 11 bin 400 TL’ye kadar teşvik verilecek. Bu proje ile Suriyelilerin sigortalı çalıştırılmasının önü açılacak

İstanbul’da temmuz ağustos aylarında kaçak yabancı işçi çalıştırılan işyerlerine yönelik bilgilendirme ve uyarıların ardından, önümüzdeki günlerde denetimlere başlanacak.

Kaçak yabancı işçi çalıştıranlara yönelik yaptırımlar uygulanacak. İstanbul’un da aralarında bulunduğu beş ilde Suriyeli işçilerin sigortalı çalıştırılmasına yönelik program yürütülüyor. Program kapsamında, 1 Suriyeli + 1 Türk işçiyi işe alan işverene, 11 bin 400 liraya kadar teşvik veriliyor. Habertürk’ten Ahmet Kıvanç, programın ayrıntılarını yazdı

İstanbul’da kaydı bulunmayan Suriyelilerin kayıtlı oldukları illere gönderilmesi, kaçak Suriyeli ve başka ülkelere mensup yabancı işçi çalıştırılmasının önlenmesi amacıyla tanınan süre 25 Ağustos’ta doldu. Sosyal güvenlik denetmenleri, temmuz ağustos aylarında rehberlik hizmeti kapsamında, kaçak yabancı işçi çalıştıranlara yönelik yaptırımlar konusunda işyeri ziyaretleri yaparak işverenleri ve meslek örgütlerini uyardı. Bundan sonra yapılacak denetimlerde kaçak yabancı işçi çalıştırdığı tespit edilenlere yönelik yaptırımlar uygulanmaya başlanacak. Kaçak yabancı işçi çalıştırmaya yönelik İstanbul’daki bu uygulama diğer illere de yaygınlaştırılacak.

Yapılacak denetimlerde, İstanbul’da kayıtlı olmadığı tespit edilen geçici koruma statüsündeki Suriyeliler, kayıtlı bulundukları illere gönderilecek.

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

37 + = 47