SINAV TEMEL LİSESİNDE MEZUNİYET COŞKUSU

Gölcük Sınav Temel Lisesi, başarılı bir eğitim-öğretim yılını geride bırakırken, mezunlarını da adeta geleceğe uğurladı.

Gölbaşında gerçekleşen kep törenine katılan okul yöneticileri, öğretmenler, veliler ve öğrenciler mutluluğu ve heyecanı aynı anda yaşadı.

İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan mezuniyet programı, protokol konuşmaları ile devam etti.

İlk konuşmayı Gölcük Sınav Temel Lisesi Kurucu Müdürü Nazif Tokgöz yaptı.

“Öğrencilerimizi sağlam, başarılı bir geleceğe uğurlamanın gururunu yaşıyoruz.

 2018-2019 eğitim öğretim dönemi boyunca çaba gösteren siz sevgili öğrencilerimizi, sizleri en iyi şekilde yetiştirmek için gece-gündüz demeden gayret gösteren çok değerli öğretmenlerime ve tüm okul çalışanlarımıza, teşekkür ediyorum.  Sevgili mezunlarım, sizler ülkemizin geleceğisiniz, bu güzel ülkemizi sizler daha ileri seviyelere taşıyacaksınız, bizler de her zaman sizlerin yanında olmaya ve destek vermeye devam edeceğiz.  Sizleri buradan uğurlamanın duygusallığı içerisinde, yeni hayatınızda hepinize başarılar diliyorum, yollarınız açık olsun” dedi.

Kurucu Müdür Nazif Tokgöz, mezun öğrencilerin ailelerine hitaben “Siz değerli velilerimize de buruk bir hatırlatma yapacak olursak.

Gençlerimizle iyi geçinin. Bugün sizin için de vedanın başlangıcı. O çok istediğinin üniversiteyi kazanırlarsa sadece dört ay sonra artık sabahları aynı evde uyanmıyor olacaksınız.

Aynı sofrada yapılan sabah kahvaltıları yenen akşam yemekleri yerini ayda bir iki günlük ziyaretlerde hasret gidermeye bırakacaksınız.

Yıllarca yanı başınızda büyüyen gurur kaynağınız, artık bir telefon mesafenizde olacak. Odalarındaki eşyaları, üniversite hayatları için toplamaya az kaldı.

‘Ders çalış’ dedikten sonra, kavga edip küsmeyi bile özleyeceğiniz günlere az kaldı. Bizde Sınav ailesi olarak, büyük bir gurur ve buruklukla 85 öğrencimize veda ediyoruz.

Çünkü onlar, sizin için değerli olduğu kadar bizim için de çok değerliler dedi.

Okul müdürü Ahmet Tokgöz; Bugünün kıymetini bilin. Ne aynı sıralar, ne aynı sınıflar, ne aynı koridorlar paylaşılmayacak bundan sonra.

Bu gün, bitse de gidelim dediğiniz okul günlerin sonuncusu. Ergenlikten gençliğe adım attığınız yılların bitişi haykırıyor bugün size.

O yüzden tadını çıkarın bugünün. Sarılın arkadaşlarınıza, ister doya doya gülüp eğlenin, ister hıçkıra hıçkıra ağlayın.

Hem mutluluğunuzu paylaşın, hem üzüntünüzü. Unutun bugün sınavı, bırakın gözünüzde büyütmeyi.

Bir okulu diğer okullardan farklı kılan mezunları olduğuna dikkat çeken TOKGÖZ, “Mezunların hayattaki başarıları, kaliteli duruşlarıdır.

Ve onların okullarına geri dönüp kattıklarıdır. Mezun okuluna sahip çıktıkça, okulunun değeri artar. Okulun değeri arttıkça, mezunun kalitesi artar.

Bizler, okulumuza bu düşünceyle sahip çıktık ve çıkıyoruz. Siz de, bizimle birlikte okulumuza sahip çıkmaya söz veriyor musunuz?” diye konuştu.

“İyi birer öğrenci olma sınavınız bitiyor artık.

Bugün sizleri buradan büyük bir gururla yolculayacağız, çok emek verdiniz, çok çalıştınız ve karşılığınızı alacağınıza inancım tam diyen Tokgöz, son olarak iyi ki Sınav Temel Lisesinde sizlerle yollarımız kesişti sizleri tanımaktan, büyük mutluluk duyuyorum, her biriniz bizim için çok değerlisiniz. Yolunuz açık olsun” dedi.

Evet, Sınav Temel Lisesi 85 öğrencisini mezun etmenin gururunu yaşadı. Tüm mezunlar yemin ederek mezun oldu. Ardından tüm öğrencilere öğretmenler tarafından tek tek diplomaları verildi ve tören keplerin havaya atılması ile sona erdi.

Kep töreninin sona ermesi ile Sınav Temel Lisesinin Genç Mezunları, mezuniyet balolarını gerçekleştirdiler.

Bizde Gölcük Vizyon Gazetesi olarak Gölcük Sınav Temel Lisesi’nin 85 mezununa gönüllerince yerleşebilecekleri üniversite sıraları diliyoruz.

Haber : Tuğba ZEREN

 

 

 

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

+ 29 = 38