‘SIKINTIYI HEMEN HEMEN HER VATANDAŞIMIZ HİSSEDİYOR’

‘Sosyal etkinliklere ihtiyaç duyuluyor’

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gölcük İlçe Başkanı Fikret Gürel, ülke ekonomisi ve Gölcük’le ilgili bazı konularda görüşlerini ifade etti. Gürel, “Pandeminin etkisinin bitmesi ile birlikte tüm halkımızın belediyeden yaz etkinlikleri beklentisi oluşmuş

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gölcük İlçe Başkanı Fikret Gürel, ekonomik durum, son dönemde yapılan zamlar, sosyal etkinlikler ve ilçemizde yapılması planlanan yeni şehirlerarası otobüs terminali ile ilgili olarak bazı açıklamalarda bulundu. Başkan Gürel, açıklamasında “Son dönemde iğneden ipliğe her şeye zam geldiğini görüyoruz. Memur ve emekli maaşlarına yapılan zamlarla birlikte, asgari ücrete belli miktarda zam yapılmıştı. Fakat içinde olduğumuz bu dönemde, her şeye yapılan zamlar alım gücünü ciddi oranda düşürdü. İnsanlar artık istedikleri ürünleri alamıyor. İstenilen bir şeyi almaya insanların gücü yetmiyor. Halkımız gerçekten çok zor durumda” ifadelerine yer verdi.
Ülkedeki ekonomik koşulların günden güne zorlaştığını ifade eden Başkan Gürel, “Ekonomik sıkıntıyı hemen hemen her vatandaşımız hissediyor. İnsanlar, her zamdan sonra biraz daha fakirleşiyor. Bu durum, halkın yanında esnafı da etkiliyor. Siftah yapmadan dükkanını kapatan esnafımız, evine ekmek götürmekte zorlanıyor. Ekmek alamayan esnaf, faturasını, kirasını ödemekte de sıkıntı çekiyor. Döviz her gün yükseliyor, akaryakıta zam geliyor. İnsanımız yakıt fiyatları 8 lira civarında olduğu zaman bir sonraki günden daha ucuza benzin almak için akaryakıt istasyonlarına gidiyordu. Şimdilerde ise o istasyonlara gidecek parayı bulamıyorlar. Bu durumun çözümü için hükümet, taşın altına gövdesini koymalıdır” ifadelerini kullandı.
‘İNSANIMIZIN STRESTEN UZAKLAŞMASI İÇİN’
Gölcük’te çeşitli sosyal etkinliklere ihtiyaç duyulduğunu belirten Başkan Gürel, “Bu kadar sıkıntıyı çeken vatandaşımızın en azından akşamları stresten uzaklaşması için sosyal anlamda etkinliklerin yapılmasında fayda var. Fakat ilçemizde herhangi bir sosyal etkinliğin yapıldığını görmemekteyiz. Koronavirüs pandemisinin de artık etkisinin bitmesi ile birlikte tüm halkımızın belediyeden yaz etkinlikleri beklentisi oluşmuş durumda. En azından insanımızın stresten uzaklaşması için bu tür etkinliklere büyük bir ihtiyaç duyduğunu açıkça görüyoruz” diye konuştu.
‘GEREKLİ ADIMLAR İVEDİLİKLE ATILMALI’
Başkan Gürel, “Son olarak şunu belirtmek isterim: İlçemizde yeni yapılacak olan şehirlerarası otobüs terminalinin ihalesi, geçtiğimiz günlerde iptal edilmişti. Terminal ihalesi önümüzdeki ayın 20’sinde yeniden yapılacak. İhale, acaba yeterli kaynak ayrılmadığı için mi iptal edildi? Şirketler, bu şartlar altında ihaleye nasıl girecek? Şirketler de önünü göremiyor. Bu sorunların çözümü için gerekli adımların ivedilikle atılmasında fayda var” şeklinde konuştu

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

98 − 89 =